Côtes du Rhône Rouge - Cuvée César 2019

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône Villages
 • VinAvisen
  2016
  2016
 • Oldenburgs Vinguide
  2015
  2015
  17 point

Kraftig og intens. Bouqueten er et skønt overflødighedshorn af kirsebær og hindbær med underliggende noter af timian og rosmarin. Eftersmagen er lang og elegant afsluttet.

Læs mere
 • VinAvisen
  2016
  2016
 • Oldenburgs Vinguide
  2015
  2015
  17 point

Kraftig og intens. Bouqueten er et skønt overflødighedshorn af kirsebær og hindbær med underliggende noter af timian og rosmarin. Eftersmagen er lang og elegant afsluttet.

Læs mere
 • Biodynamic
 • Ecological
Côtes du Rhône Rouge - Cuvée César 2019
219
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Grenache

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Dyb, elegant topvin

Cuvée César er en slet skjult reference til Romerrigets forhistorie i Rhône. En top-vin udelukkende fremstillet på Grenache-druer fra de bedste og ældste parceller i den nordlige del af Buisson-vinmarken. Vinstokkene her er mellem 80 og 100 år gamle, og derfor i sagens natur ganske lavtydende. Druernes koncentrationen og kompleksitet er til gengæld unikke, og kombineret med en jordbund, der sikrer en god mineralitet, er alle forudsætninger for en enestående vin til stede. Alt omkring høst, omstikning og aftapning følger naturligvis de kosmiske rytmer, og dermed Rudolf Steiners biodynamiske forskrifter. 

Cuvée César har en mørk, intens og dybrød farve. Bouqueten er et sandt overflødighedshorn af kirsebær og hindbær med underliggende noter af timian og rosmarin. Elementerne går igen i smagen, der er intens og kraftfuld, men med strukturerende og afrundede tanniner. Eftersmagen er lang, vedholdende og ganske elegant afsluttende.

Læs hele beskrivelsen
H - Vincent Rochette 2_Edit.jpg
Produceret af Domaine Roche-Audran
I slutningen af 1990’erne rakte Vincent Rochettes ambitioner længere end sine forfædres, der tidligere solgte alle deres druer til det lokale kooperativ. Dybe kældre blev udgravet, og gården udstyret med det fornødne udstyr. Med udgangspunkt i ejendomsbesiddelserne i Buisson og Visan, omkring 24 ha marker – ikke at forglemme de 0,33 ha i Châteauneuf-du-Pape klods op ad Château Rayas, besluttede Vincent efter et par års drift, at overgå til biodynamisk produktion. Argumenterne for dette paradigmeskrift var respekten for såvel naturen som for vores heldbred. Sidst, og sikkert ikke mindst, var det for at kunne maksimere terroir-udtrykket i de enkelte vine. Fra 2006 blev de biodynamiske praksisser indført, og vinene er i dag Demeter certificerede. Al arbejde i såvel mark som kælder bliver nøje udført efter de kosmiske rytmer, og biodiversiteten på markerne og de omkringliggende områder er genindført, hvilket har medvirket til at sikre et harmonisk økosystem. Om man er tilhænger og ubetinget tror på gamle Steiners principper eller ej, så må man bøje sig i støvet for kvaliteterne der fremstilles på Domaine Roche-Audran.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt