Cuna Pinot Noir 2019

Italien
Italien
Toscana

Slank og elegant vin med alle Pinot Noir-druens røde bær og elegante syrestruktur. Den er forfriskende og mange-facetteret, med en længeblivende og præcis eftersmag.

Læs mere

Slank og elegant vin med alle Pinot Noir-druens røde bær og elegante syrestruktur. Den er forfriskende og mange-facetteret, med en længeblivende og præcis eftersmag.

Læs mere
  • Ecological
  • NatureWine
Pinot Noir 2019
399
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Cuna er håndværk af den fineste slags. Manuelt arbejde, udført med en nænsom præcision. Druerne høstes i mange omgange, fra starten af sept. til start okt. Drueklaserne sorteres og afstilkes, men i de senere år er fermentering af hele klaser blevet mere og mere anvendt af Federico Staderini. Drueklaserne hældes således blot op i store trægæringsfade på 500 eller 700 liter – en teknik der er kraftigt inspireret af fremgangsmåden i Bourgogne. Metoden har til formål at bibeholde Pinot Noir druens og dyrkningsstedets karakteristika. Macerations- og gæringsprocessen, med løbende nedtrædning af druerne forløber typisk over 17-25 dage, hvorefter de enkelte parceller lagres i gamle egefade i op til 18 måneder, inden vinen håndaftappes og lagrer yderligere 12 måneder i flaske. Vinen aftappes med blot 5 mm luft mellem prop og vin, mod normalt omkring 15 mm. Dette er Federicos sikring af, at vinen er blevet transporteret og opbevaret korrekt. Med det begrænses luftlag i flasken, vil en for varm opbevaring hurtigere presse proppen op af flasken. Og så er det din egen skyld, som Federico siger. Cuna er overraskende feminin og elegant, og besiddende alle Pinot Noir druens røde bær og elegante syrestruktur. Den er forfriskende og mange-facetteret, med en længeblivende og præcis eftersmag. Vinen bør selvsagt skænkes i store Bourgogneglas, med en starttemperatur omkring 12-14 grader. Efter 5-10 minutter i glasset vil vinen afsløre subtile lag og et sjældent raffinement.

Læs hele beskrivelsen
H - Cuna - high - 1_Edit_Edit.jpg
Produceret af Cuna di Federico Staderini
Cuna er produktet at en stædig tro på, at Pinot Noir succesfuldt kan dyrkes i Toscana, under forudsætning af ideel geografisk placering og mikroklima, nøje udvalgte Pinot Noir-kloner, og måske især det fornødne talent. Manden bag det fascinerende projekt hedder Federico Staderini. En mand med et solidt ry og rygte, ønolog og agronom af uddannelse. Han var den første tekniske direktør hos Ornellaia fra den spæde opstart i 1980’erne. Siden indskrev han sig i superligaen af konsulterende toskanske ønologer, med mange anerkendte producenter som trofaste klienter, formentlig fordi hans næsten filosofiske tilgang til vinfremstilling, hans imponerende viden og gemytlige væsen altid er berigende for de tilstedeværende. Som der stod skrevet i en blog på internettet: At tilbringe en dag med Federico Staderini, svarer til summen af alle bøger om ønologi og filosofi.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt