Domaine Chasselay Gamay - Pour Quoi Pas 2022
Lys, let indbydende rødvin, der viser Gamays fremragende bærpræg og sprøde syre. En moderne rødvin i Beaujolais-stilen.
Læs mereLys, let indbydende rødvin, der viser Gamays fremragende bærpræg og sprøde syre. En moderne rødvin i Beaujolais-stilen.
Læs mereGranatæble
Brombær
Viol
Skovbund
Hindbær
Beskrivelse
Pour Quoi Pas
Hvorfor ikke? Det er navnet på denne letløbende naturvins-Gamay, der smager akkurat lige så lækkert, som den funky triptykon-etiket ser ud. Etiketten er skabt Claire, den ene af husets ejere. Navnet til vinen – Pourquoi pas – henviser til et skilt, som en markarbejder for mere end 40 år siden fandt ved Seinens bred i Paris og bragte med tilbage til ejendommen. Pourquoi pas er siden blevet et mantra, der hele tiden skal friste familien Chasseley til at gå nye veje eller afprøve nye idéer.
Klassisk Beaujolais
Vinen er skabt på 100% Gamay fra lieu-dit’en Rouvière. Jordbunden, der er rig på kalk og ler (argilo-calcaire), skaber de optimale rammer for at skabe Gamay med fin frugt og mineralitet på de ca. 60 år gamle vinstokke. Druerne undergår den klassiske gæringsmetode i Beaujolais, macéracion carbonique, i 6 dage, hvorefter de koldgærer 10 dage. Kun den naturlige gær anvendes i kælderen.
Bærvendt og saftig
I glasset står vinen med en lidt mørkere farve end hvad der ellers kan forventes af gæringsmetoden, der holder Gamay-druens høje farvepigment i ave. I næsen møder du de klassiske Beaujolais-noter med saftige brombær, ribsbitterhed og kirsebær. På paletten er vinen dejlig letløbende og saftig med fine mineralske undertoner og masser af frugtrig smag. Et skoleeksempel på naturvins-Gamay, når det er rent i udtrykket, afstemt, finessefyldt og saftigt. Vinen kan med sin friske og frugtige stil nydes helt i sig selv, men kan også med fordel serveres til ikke alt for kraftige kødretter. Servér vinen svalet ved en 10-12 grader for at få den perfekte smagsoplevelse.