Domaine De Javone Côtes du Rhône - La Première Pente 2022
Flot økologisk, populær Côtes du Rhône med medium fylde. Et væld af røde bær dominerer både i duft og smag der byder på mange spændende nuancer.
Læs mereFlot økologisk, populær Côtes du Rhône med medium fylde. Et væld af røde bær dominerer både i duft og smag der byder på mange spændende nuancer.
Læs mereFør 129 kr.
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Blåbær
Chokolade
Tobak
Sort peber
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Økologisk Côtes du Rhône-favorit
Danskerne er vilde med Rhône-vine og denne økologiske rødvin fra Domaine de Javone byder på al den smagsintensitet og nuancerigdom, man kunne drømme om.
Vinen har fået navn efter et skelsættende tidspunkt i vinhusets historie, da de i 2008 begyndte at omlægge driften til økologisk vinproduktion og at udsende deres vine under eget navn. La Première Pente, der betyder noget i retning ”den første bakkeskråning”, var den første vin de sendte på markedet, og den viste sig hurtigt at blive et højdepunkt for den nye økologiske vinproducent. Anmelderne har aldrig været i tvivl om kvaliteten og har givet vinen flotte ratings igennem årene. Klassisk, saftig og drikkemoden Côtes du Rhône findes ikke bedre til prisen.
En intens vin fuld af sødme og saft
La Première Pente er en skøn krydret medium fyldig rødvin på druerne Granache og Syrah. Druerne til vinen kommer fra Domaine de Javones egne marker i Saze i Gard vest for Rhônefloden. Vinen har en utrolig flot rød farve og en intens aroma, der strutter af røde bær som brombær, hindbær og ribs med et flot let strejf af hvid peber, krudt og solbærblade. Vinen har medium fylde og er sødmefuld og saftig i smagen med masser af brombær og kirsebær med noter af træ og vanille. Eftersmagen er dejlig blød og rund med fin velafbalanceret tannin.
Perfekt til fransk landkøkken og italienske retter
La Première Pente er en rødvin, der er utrolig let at nyde. Til mad passer vinen godt til retter med gris, kalv og mørkt fjerkræ. Derfor er vinen også en oplagt ledsager til det franske landkøkken og mange af de italienske retter. Vinens ideelle serveringstemperatur ligger på omkring 12-13 grader.