Domaine De Javone Côtes du Rhône - La Première Pente 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône
 • AOV.DK
  2020
  2020
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • Gastromand
  2020
  2020

Flot økologisk, populær Côtes du Rhône med medium fylde. Et væld af røde bær dominerer både i duft og smag der byder på mange spændende nuancer.

Læs mere
 • AOV.DK
  2020
  2020
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • Gastromand
  2020
  2020

Flot økologisk, populær Côtes du Rhône med medium fylde. Et væld af røde bær dominerer både i duft og smag der byder på mange spændende nuancer.

Læs mere
 • Ecological
Spar 39%
Côtes du Rhône - La Première Pente 2022

Før 129 kr.

79
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Grill og barbecue
Gris
Italiensk mad
Kalv
Mørkt fjerkræ
Tapas
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Syrah
Grenache

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Økologisk Côtes du Rhône-favorit

Danskerne er vilde med Rhône-vine og denne økologiske rødvin fra Domaine de Javone byder på al den smagsintensitet og nuancerigdom, man kunne drømme om.

Vinen har fået navn efter et skelsættende tidspunkt i vinhusets historie, da de i 2008 begyndte at omlægge driften til økologisk vinproduktion og at udsende deres vine under eget navn. La Première Pente, der betyder noget i retning ”den første bakkeskråning”, var den første vin de sendte på markedet, og den viste sig hurtigt at blive et højdepunkt for den nye økologiske vinproducent. Anmelderne har aldrig været i tvivl om kvaliteten og har givet vinen flotte ratings igennem årene. Klassisk, saftig og drikkemoden Côtes du Rhône findes ikke bedre til prisen.

En intens vin fuld af sødme og saft

La Première Pente er en skøn krydret medium fyldig rødvin på druerne Granache og Syrah. Druerne til vinen kommer fra Domaine de Javones egne marker i Saze i Gard vest for Rhônefloden. Vinen har en utrolig flot rød farve og en intens aroma, der strutter af røde bær som brombær, hindbær og ribs med et flot let strejf af hvid peber, krudt og solbærblade. Vinen har medium fylde og er sødmefuld og saftig i smagen med masser af brombær og kirsebær med noter af træ og vanille. Eftersmagen er dejlig blød og rund med fin velafbalanceret tannin.

Perfekt til fransk landkøkken og italienske retter

La Première Pente er en rødvin, der er utrolig let at nyde. Til mad passer vinen godt til retter med gris, kalv og mørkt fjerkræ. Derfor er vinen også en oplagt ledsager til det franske landkøkken og mange af de italienske retter. Vinens ideelle serveringstemperatur ligger på omkring 12-13 grader.

Læs hele beskrivelsen
H - MG_5738_Edit_NEW_Edit.jpg
Produceret af Domaine de Javone
Domaine de Javone ligger i Saze i Gard-departementet vest for Rhônefloden. Den 40 ha store ejendom ligger i Côtes du Rhône Villages appellationen Signargues, omtrent midt mellem og det sydlige Rhônedals ’hovedstad’ Avignon og den berømte, pittoreske bro og akvædukt, Pont du Gard, som romerne opførte for mere end 2.000 år siden. Domaine de Javone drives i dag af Christophe Coste og hans kone Sandrine. Ejendommen blev etableret i 1964 og har nu været ejet af samme familie igennem tre generationer. For Christophe rækker ambitionerne længere end tidligere generationer og økologisk dyrkning af markerne tages mere eller mindre som en selvfølge, selvom at det kræver ekstra hårdt arbejde i markerne. Domaine de Javone har været økologisk certificeret siden 2012.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt