Domaine Livera Chapelle-Chambertin Grand Cru 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Chapelle-Chambertin er en af de mindst og mest sjældne Grand Cru’er i Gevrey-Chambertin og med denne Grand Cru får du en utrolig smagsrigdom allerede fra vinens ungdom.

Læs mere

Chapelle-Chambertin er en af de mindst og mest sjældne Grand Cru’er i Gevrey-Chambertin og med denne Grand Cru får du en utrolig smagsrigdom allerede fra vinens ungdom.

Læs mere
    Spar 20%
    Chapelle-Chambertin Grand Cru 2018

    Før 2.450 kr.

    1.950
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk

    Beskrivelse

    Chapelle-Chambertin er en af de mindst og mest sjældne Grand Cru’er i Gevrey-Chambertin. Liveras lille parcel på marken ligger helt oppe i toppen op mod Clos de Beze Grand Cru, på den lieu-dit der hedder Les Gemeaux. Vinstokkene på de få rækker, som Livera ejer, er plantet tilbage i 1950’erne og udbyttet er derfor helt naturligt meget lavt og koncentreret og blot to fade laves der af denne nektar i et godt år. Vinen er gæret på det naturlige gær og er efterfølgende lagret 18 måneder i to franske egetræsfade, hvoraf det ene fad hvert år er nyt. Denne Grand Cru har en utrolig rigdom allerede i sin ungdom i duften, der byder på mørke bær, lilla blomster, mørk chokolade, appelsinskal, asiatiske krydderier og let præg fra fadet. På tungen er vinen intens og har en dybde og koncentration, som man kun finder i Grand Cru fra øverste hylde. En vin der fortjener 4-5 år på langs, før man åbner de sjældne flasker. Vinen kan dog sagtens nydes i sin ungdom, men så bør man finde en karaffel frem og give vinen et par timer før servering ved 14-15 grader. Oplagt og luksuriøst match til f.eks. intense retter som boeuf bourguignon, svampetoast eller et bredt udvalg af grillet kød af både lyst og mørk karakter. Kan gemmes op til 25 år fra høståret.
    Læs hele beskrivelsen

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt