Domaine Livera Chapelle-Chambertin Grand Cru 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Chapelle-Chambertin er en af de mindst og mest sjældne Grand Cru’er i Gevrey-Chambertin og med denne Grand Cru får du en utrolig smagsrigdom allerede fra vinens ungdom.

Læs mere

Chapelle-Chambertin er en af de mindst og mest sjældne Grand Cru’er i Gevrey-Chambertin og med denne Grand Cru får du en utrolig smagsrigdom allerede fra vinens ungdom.

Læs mere
  Spar 20%
  Chapelle-Chambertin Grand Cru 2018

  Før 2.450 kr.

  1.950
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk

  Beskrivelse

  Chapelle-Chambertin er en af de mindst og mest sjældne Grand Cru’er i Gevrey-Chambertin. Liveras lille parcel på marken ligger helt oppe i toppen op mod Clos de Beze Grand Cru, på den lieu-dit der hedder Les Gemeaux. Vinstokkene på de få rækker, som Livera ejer, er plantet tilbage i 1950’erne og udbyttet er derfor helt naturligt meget lavt og koncentreret og blot to fade laves der af denne nektar i et godt år. Vinen er gæret på det naturlige gær og er efterfølgende lagret 18 måneder i to franske egetræsfade, hvoraf det ene fad hvert år er nyt. Denne Grand Cru har en utrolig rigdom allerede i sin ungdom i duften, der byder på mørke bær, lilla blomster, mørk chokolade, appelsinskal, asiatiske krydderier og let præg fra fadet. På tungen er vinen intens og har en dybde og koncentration, som man kun finder i Grand Cru fra øverste hylde. En vin der fortjener 4-5 år på langs, før man åbner de sjældne flasker. Vinen kan dog sagtens nydes i sin ungdom, men så bør man finde en karaffel frem og give vinen et par timer før servering ved 14-15 grader. Oplagt og luksuriøst match til f.eks. intense retter som boeuf bourguignon, svampetoast eller et bredt udvalg af grillet kød af både lyst og mørk karakter. Kan gemmes op til 25 år fra høståret.
  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt