Domaine Roche-Audran Côtes du Rhône Rouge - Nature 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône

Dyb, kompleks og skøn naturvin med noter af røde bær i både duft og smag og en rank, retningsgivende tannin. Et smukt eksempel på, at naturvinskategorien bør tages seriøst.

Læs mere

Dyb, kompleks og skøn naturvin med noter af røde bær i både duft og smag og en rank, retningsgivende tannin. Et smukt eksempel på, at naturvinskategorien bør tages seriøst.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
  • NatureWine
Côtes du Rhône Rouge - Nature 2022
175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Grenache
Syrah

Beskrivelse

Side 2006 har Domaine Roche-Audran arbejdet efter biodynamiske principper og fulgt de kosmiske rytmer i alt deres arbejde, hvad enten det er på mark eller i kælder. I 2013 mente ejendommens ejer, Vincent Rochette, at beherske teknikkerne i en sådan grad, at han også ville prøve sig med naturvin. Cuvée Nature er fremstillet på Grenache- og Syrah-druer fra marker nær Cairanne med en jordbund primært bestående af kalksten og ler dækket at et lag småsten. Den omkringliggende vegetation består blandt andet af fyrtræer, timian og rosmarin og bidrager til vinens komplekse aromaer. Cuvée Nature er så naturlig, som man overhovedet kan forestille sig, og således også helt uden tilsætning af svovl. Vinen er frugtrig med fine noter af røde bær i både duft og smag ledsaget af en dyb kompleksitet og en rank, retningsgivende tannin. Vinen er endnu et smukt eksempel på, at naturvinskategorien kan og bør tages seriøst.
Læs hele beskrivelsen
H - Vincent Rochette 2_Edit.jpg
Produceret af Domaine Roche-Audran
I slutningen af 1990’erne rakte Vincent Rochettes ambitioner længere end sine forfædres, der tidligere solgte alle deres druer til det lokale kooperativ. Dybe kældre blev udgravet, og gården udstyret med det fornødne udstyr. Med udgangspunkt i ejendomsbesiddelserne i Buisson og Visan, omkring 24 ha marker – ikke at forglemme de 0,33 ha i Châteauneuf-du-Pape klods op ad Château Rayas, besluttede Vincent efter et par års drift, at overgå til biodynamisk produktion. Argumenterne for dette paradigmeskrift var respekten for såvel naturen som for vores heldbred. Sidst, og sikkert ikke mindst, var det for at kunne maksimere terroir-udtrykket i de enkelte vine. Fra 2006 blev de biodynamiske praksisser indført, og vinene er i dag Demeter certificerede. Al arbejde i såvel mark som kælder bliver nøje udført efter de kosmiske rytmer, og biodiversiteten på markerne og de omkringliggende områder er genindført, hvilket har medvirket til at sikre et harmonisk økosystem. Om man er tilhænger og ubetinget tror på gamle Steiners principper eller ej, så må man bøje sig i støvet for kvaliteterne der fremstilles på Domaine Roche-Audran.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt