Domaine Roche-Audran Côtes du Rhône Rouge 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Côtes du Rhône

Utrolig flot i duft og smag, der er karakteriseret af kirsebær, hindbær og grønne urter. Modne afrundede tanniner sikrer en flot struktur og friskhed.

Læs mere

Utrolig flot i duft og smag, der er karakteriseret af kirsebær, hindbær og grønne urter. Modne afrundede tanniner sikrer en flot struktur og friskhed.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Côtes du Rhône Rouge 2022
159
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Kalv
Lam
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Blåbær

Blåbær

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Tranebær

Tranebær

Kanel

Kanel

Hvid peber

Hvid peber

Druer
Grenache
Syrah
Carignan

Beskrivelse

Domaine Roche-Audrans biodynamisk fremstillede Côtes du Rhône kommer de 15 ha marker i Buisson, der omgiver familiens ejendom. Markerne er beplantede med ca. 60 år gamle Grenache-, Syrah- og Carignan-vinstokke, nær Rasteau og Cairanne i en højde på 180-250 meter, med eksponering mod nord/øst og nord/vest. Jordbundene består primært af kalksten og ler, med et dække af grus og alluviale forekomster. Høst, omstikning og aftapning følger de kosmiske rytmer, for at kunne fremstille så naturlig en vin som overhovedet muligt. Eneste tilsætning til den færdige vin er svovl i yderst beskedne mængder. Roche-Audrans Côtes du Rhône fremstår med en intens rød farve, med et fint brillant skær. Duft såvel som smag er er karakteriseret af kirsebær, hindbær og grønne urter. Modne afrundede tanniner sikrer en flot struktur og friskhed.
Læs hele beskrivelsen
H - Vincent Rochette 2_Edit.jpg
Produceret af Domaine Roche-Audran
I slutningen af 1990’erne rakte Vincent Rochettes ambitioner længere end sine forfædres, der tidligere solgte alle deres druer til det lokale kooperativ. Dybe kældre blev udgravet, og gården udstyret med det fornødne udstyr. Med udgangspunkt i ejendomsbesiddelserne i Buisson og Visan, omkring 24 ha marker – ikke at forglemme de 0,33 ha i Châteauneuf-du-Pape klods op ad Château Rayas, besluttede Vincent efter et par års drift, at overgå til biodynamisk produktion. Argumenterne for dette paradigmeskrift var respekten for såvel naturen som for vores heldbred. Sidst, og sikkert ikke mindst, var det for at kunne maksimere terroir-udtrykket i de enkelte vine. Fra 2006 blev de biodynamiske praksisser indført, og vinene er i dag Demeter certificerede. Al arbejde i såvel mark som kælder bliver nøje udført efter de kosmiske rytmer, og biodiversiteten på markerne og de omkringliggende områder er genindført, hvilket har medvirket til at sikre et harmonisk økosystem. Om man er tilhænger og ubetinget tror på gamle Steiners principper eller ej, så må man bøje sig i støvet for kvaliteterne der fremstilles på Domaine Roche-Audran.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt