Domaine Saint-André Folie d'Inès Malbec 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Solrig, charmerende og krydret Malbec fra Sydfrankig. Vinen har en flot mørk farve med en frugtig smag med noter af blomme, brombær, lakrids og peber.

Læs mere

Solrig, charmerende og krydret Malbec fra Sydfrankig. Vinen har en flot mørk farve med en frugtig smag med noter af blomme, brombær, lakrids og peber.

Læs mere
  Folie d'Inès Malbec 2022
  129
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Lam
  Okse
  Simreretter
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Vanilje

  Vanilje

  Tobak

  Tobak

  Chokolade

  Chokolade

  Druer
  Malbec

  Beskrivelse

  Karakterfuld Malbec

  Folie d’Inés er opkaldt efter Inès Hébert, den tidligere ejer af Domaine Saint-Andre. Domænet skaber her dejlig silkesvøbt Malbec vin, der vil glæde enhver fan af denne kraftige drue. Markerne ligger nær lagunen Thau i en ler-kalkstens-baseret jordbund, der sammen med de mange solskinstimer, sikrer druer med god koncentration og et dejligt pallette af mørke frugter.

  Friskhed og harmoni

  Malbec-druerne høstes, når de har opnået den perfekte modenhed og balance af sukker og syre. Druerne bliver afstilket og udblødes i små ståltanke inden gæringen starter. Skallerne lægger sig ovenpå den gærende most, men flere gange dagligt presses de ned i den gærende most. Denne teknik kaldes ”pigeage”, en teknik der sikrer god koncentration af smag. Efter gæringen får vinen lov at ligge med skallerne (bærmen), inden den forsigtigt filtreres og tappes.

  Intens frugtkerne

  Vinen er tæt og mørk i glasset og duften domineres af mørke frugter som blomme og brombær. Her finder du også de klassiske sydfranske krydderier og varm sol i duften, som tydeligt indikerer, at vi befinder os i det solrige sydfrankrig.

  Oplagt vin til kød

  Malbec vine er eminente partner til alskens retter med kød. Lad endelig Folie d’Ines Malbec blive ledsaget af krydrede, grillede lamme- eller oksekød. For at fuldende oplevelsen kan du servere lækre grillede sødmefulde grøntsager. Alternativt kan man snildt nyde en flaske Folie D'Ines til kraftige simreretter.

  Vinen kommer til sit bedste udtryk ved serverving ved ca. 13-14 grader.

   

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'oc området i Frankrig
  Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt