Domaine Saint-André Folie d'Inès Malbec 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Solrig, charmerende og krydret Malbec fra Sydfrankig. Vinen har en flot mørk farve med en frugtig smag med noter af blomme, brombær, lakrids og peber.

Læs mere

Solrig, charmerende og krydret Malbec fra Sydfrankig. Vinen har en flot mørk farve med en frugtig smag med noter af blomme, brombær, lakrids og peber.

Læs mere
    Folie d'Inès Malbec 2022
    129
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Lam
    Okse
    Simreretter
    Tapas
    Vildt
    Smagsnoter
    Blomme

    Blomme

    Solbær

    Solbær

    Vanilje

    Vanilje

    Tobak

    Tobak

    Chokolade

    Chokolade

    Druer
    Malbec

    Beskrivelse

    Karakterfuld Malbec

    Folie d’Inés er opkaldt efter Inès Hébert, den tidligere ejer af Domaine Saint-Andre. Domænet skaber her dejlig silkesvøbt Malbec vin, der vil glæde enhver fan af denne kraftige drue. Markerne ligger nær lagunen Thau i en ler-kalkstens-baseret jordbund, der sammen med de mange solskinstimer, sikrer druer med god koncentration og et dejligt pallette af mørke frugter.

    Friskhed og harmoni

    Malbec-druerne høstes, når de har opnået den perfekte modenhed og balance af sukker og syre. Druerne bliver afstilket og udblødes i små ståltanke inden gæringen starter. Skallerne lægger sig ovenpå den gærende most, men flere gange dagligt presses de ned i den gærende most. Denne teknik kaldes ”pigeage”, en teknik der sikrer god koncentration af smag. Efter gæringen får vinen lov at ligge med skallerne (bærmen), inden den forsigtigt filtreres og tappes.

    Intens frugtkerne

    Vinen er tæt og mørk i glasset og duften domineres af mørke frugter som blomme og brombær. Her finder du også de klassiske sydfranske krydderier og varm sol i duften, som tydeligt indikerer, at vi befinder os i det solrige sydfrankrig.

    Oplagt vin til kød

    Malbec vine er eminente partner til alskens retter med kød. Lad endelig Folie d’Ines Malbec blive ledsaget af krydrede, grillede lamme- eller oksekød. For at fuldende oplevelsen kan du servere lækre grillede sødmefulde grøntsager. Alternativt kan man snildt nyde en flaske Folie D'Ines til kraftige simreretter.

    Vinen kommer til sit bedste udtryk ved serverving ved ca. 13-14 grader.

     

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
    Fra pays d'oc området i Frankrig
    Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt