Domini Del Leone Ripasso 2019

Italien
Italien
Veneto
Valpolicella

Smuk Ripasso med intense duftnoter med sorte kirsebær og diskrete, modne, røde frugter. Smagen er fløjlsblød, harmonisk, tør og med fine kirsebærnoter.

Læs mere

Smuk Ripasso med intense duftnoter med sorte kirsebær og diskrete, modne, røde frugter. Smagen er fløjlsblød, harmonisk, tør og med fine kirsebærnoter.

Læs mere
  • Ecological
Ripasso 2019
249
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Italiensk mad
Lam
Mørkt fjerkræ
Stærk krydret mad
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Kanel

Kanel

Chokolade

Chokolade

Mandel

Mandel

Blåbær

Blåbær

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Brombær

Brombær

Figen

Figen

Sort peber

Sort peber

Druer
Corvina
Corvinone
Rondinella

Beskrivelse

Af alle Venetos underområder er Valpolicella vel nok den mest berømte. Dette skyldes ikke mindst de værdsatte Valpolicella varianter Ripasso og Amarone. Med en geografisk placering øst for Gardasøen, i det smukt kuperede landskab, er det samtidig hjemsted for flere indfødte og lokale druesorter, der er selve essensen af Valpolicella. Druesorterne Corvina, Corvinone og Rondinella vokser i en kalk og mergelholdig jord i Illasi-dalen, der ligger 220-300 m.o.h. Samspillet mellem de tre druesorter sikrer en vin, der både har farve, struktur og fylde. Der er flere måder at lave Ripasso på, men fremstillingsmæssigt blandes der her drueskaller fra Amarone-produktionen med den friske Valpolicella vin af samme årgang. Herefter starter en ny gæringsproces. Når det er overstået, lagrer vinen i 14 måneder i franske egefade inden aftapning på flaske. Domini del Leones Valpolicella Ripasso har en smuk, rubinrød farve med en tæt kerne. Duften er intens med noter af sorte kirsebær, og diskrete modne, røde frugter. Smagen er fløjlsblød, harmonisk, tør og atter med fine kirsebærnoter. Her er der en Ripasso, hvor man fristes til at nyde mere end blot et enkelt glas.
Læs hele beskrivelsen
H_Valpolicella_2_Edit.jpg
Produceret af Domini del Leone
Tenuta Civranetta er blandt Italiens allertidligste eksempler på dyrkning efter økologiske principper. Ejendommens biodiversitet, med det dertilhørende forskelligartede plante- og dyreliv, vidner om, at landbrugsmetoden kan skabe forbedrede livsbetingelser og ændre verden, som vi kender den. I dag råder Fidora-familien over i alt fire vingårde, der alle drives efter økologiske dyrkningsprincipper. Familien Fidoras vinserie, Domini del Leone, er helt bevidst holdt på den tørre side af smagsspektret, for dermed at gøre dem gastronomisk velegnede. Det er ikke tunge vine, men drikkevenlige og elegante vine, hvor et enkelt glas sjældent er nok.
Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra veneto området i Italien
Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt