Doppio Passo Primitivo - Doppio Passo 2021

Italien
Italien
Puglia
Salento

Med Doppio Passo får du smagen af det solrige Apulien – vuggen for Primitivo-druen. Mørke kirsebær og skovbær fylder glasset, og smagen er blød, rund og let sødmefuld. En fløjlsblød vin til dig, der sætter pris på fylde og blødhed, uden at det bliver for tungt.

Læs mere
    Primitivo - Doppio Passo 2021
    109
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Gris
    Italiensk mad
    Smagsnoter
    Solbær

    Solbær

    Jordbær

    Jordbær

    Fersken

    Fersken

    Kanel

    Kanel

    Tobak

    Tobak

    Blomme

    Blomme

    Druer
    Primitivo

    Beskrivelse

    Doppio Passo er lavet på Primitivo-druen, der stortrives i det solrige Apulien i Syditalien. Her giver den varme sommer og den markante temperaturforskel mellem dag og nat perfekte betingelser for druer med moden frugt, blød struktur og god intensitet.

    Metoden bag navnet

    Navnet Doppio Passo betyder "dobbelt skridt" på italiensk – og refererer til vinens særlige fremstillingsmetode. Druerne høstes i to omgange: først ved fuld modenhed og siden som en sen høst, hvor druerne har ophobet ekstra sukker og koncentration. Når de to høsttidspunkter sammenstikkes og gæres, skabes en vin med ekstra fylde, dybde og blødhed. Kombinationen giver både aromatisk intensitet og en næsten cremet mundfornemmelse – uden at vinen bliver tung.

    Duft og smag

    I glasset er Doppio Passo dybrød og dufter af mørke kirsebær, brombær og skovbær. Smagen er rund og let sødmefuld med silkeblød struktur og generøs frugtighed. Det er en vin, der appellerer bredt – især til dem, der foretrækker en blødere og mere frugtig stil.

    Doppio Passo & Mad

    Doppio Passo trives særligt godt sammen med fyldige pastaretter, grillet okse, braiseret lam og modne oste. Også danske klassikere som flæskesteg og and med sødt tilbehør matcher vinens runde frugt og bløde struktur på fornem vis. Doppio Passo smager bedst serveret ved omkring 14 grader.

    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Puglia">puglia</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra puglia området i Italien
    Puglien ligger i det fjerneste sydøstlige hjørne af ”hælen” af Italien. Regionen er en lang smal vinregion. Det mest kendte område i Puglien er Salento som dækker Brindisi, Salice Salentino og Squinzano. Til trods for regionens beskedne størrelse, er der store kulturelle og geografiske forskelle fra nord til syd. Pugliens vine har gennemgået en stor transformation de sidste femten år. Efterspørgsel på kvalitetsvine steg i hele verden, og vinforbrugerne ønskede kvalitet fremfor kvantitet. I Puglien valgte mange vinproducenter derfor at gøre brug af Flying Winemakers fra den ”nye” verden, som fløj ind for at hjælpe og inspirere med vinfremstillingen. Der kom nyt fokus på vinene, fremstillingen og nye DOC og DOCG’er blev introduceret. Alt sammen noget der har bidraget til det store løft i kvalitetsniveauet vi med glæde oplever i dag. De mest anvendte druer i regionen er Negroamaro og Primitivo (også kendt som Zinfandel), men regionen byder også på mange spændende lokale druer som Bombino Bianco, Malvasia og Uve de Troia.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt