Fedele Rosso - Fedele 2022

Italien
Italien
Sicilien

Enormt tilgængelig vin med fantastisk flot struktur og bløde tanniner indpakket i røde bærfrugter.

Læs mere

Enormt tilgængelig vin med fantastisk flot struktur og bløde tanniner indpakket i røde bærfrugter.

Læs mere
  • Ecological
Rosso - Fedele 2022
109
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Italiensk mad
Lam
Ost
Tapas
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Lakrids

Lakrids

Tobak

Tobak

Chilipeber

Chilipeber

Solbær

Solbær

Vanilje

Vanilje

Chokolade

Chokolade

Blåbær

Blåbær

Sort peber

Sort peber

Druer
Nero D´Avola
Malbec
Syrah

Beskrivelse

Fedele er en række økologiske sicilianske vine, der er fremstillet af oprindelige lokale druesorter. Fedele-vinene har en vidunderlig klarhed og renhed af økologisk frugt, hvor alle former af kemikalier eller menneskeskabte pesticider naturligvis er absolut bandlyst. Hver Fedele-vin er et fantastisk eksempel på en karakteristisk siciliansk vin og tilbyder virkelig value-for-money. Hver vin er certificeret økologisk af det officielle organ - Bioagricert ITBIO 007 og er desuden Vegan Friendly certificeret. Fedele Rosso laves på en blanding af hovedsagelig Nero d'Avola med en andel af Merlot og Syrah. Druerne dyrkes på Trapani-bakkerne ved hjælp af det traditionelle italienske Spalliera-system, hvor druerne slynger sig op af espalier. Høsten foregår ofte i begyndelsen af oktober. Fermentering foregår ved kontrollerede temperaturer, der ikke overstiger 28°C, med hyppig pumpning i de tidlige stadier for at sikre optimal farveudvinding og bløde tanniner. Siciliens fremmeste røde druesort er Nero d'Avola. Fedele Rosso har en vidunderlig struktur, bløde tanniner og er meget tilgængelig. Dens røde bærfrugtsmag gør den ideel til al slags rødt kød og eksempelvis tomatbaserede pastasaucer.
Læs hele beskrivelsen
H - The Wine People - wide - 27_Edit.jpg
Produceret af The Wine People
The Wine People er et ungt vinfirma, grundlagt i 2009, men folkene bag firmaet har mange har mange års erfaring i vinbranchen. Grundlæggeren, Stefano Girelli, har i mange år været en af de ledende personer i italiensk vinfremstilling og har stået bag mange store vinmærker og også kendte ejendomme i blandt andet Chianti Classico. Et ønske om at prøve noget andet, fik Stefano Girelli til at grundlægge The Wine People med den klare målsætning at producere vin af god kvalitet til en rimelig pris. Vinfremstillingen sker hos udvalgte producenter i forskellige regioner i Italien og som garant for vinens kvalitet er Stefano Ghiocclioli, en af Italiens bedste Winemakere, som Stefano Girelli har arbejdet sammen med siden midten af 1990’erne. Chiocclioli er manden bag mere end 70 ”3 glas” vine i Gambero Rosso og flere 100 point vine i Wine Spectator og Wine Advocate. Stefano Chioccioli sætter lige så stor at ære i at producere gode vine i et rimeligt prisleje, som at være konsulent for de mest kendte ejendomme i kendte områder som f.eks. Toscana.
Fra <a href="/sog/?q=Sicilien">sicilien</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra sicilien området i Italien
Sicilien repræsenterer en af Europas ældste vinkulturer med en fantastisk spændende geologi, der har afsæt i lokale druesorter og måske især i den helt særegne magma-jordbund fra vulkanen Etna. Sicilien er Italiens næststørste vinregion, kun overgået af naboregionen Apulien. Det er nok druen Nero d’Avola de fleste forbinder siciliansk vin med, men der findes mange spændende og helt anderledes druer fra Sicilien, f.eks. Nerello Mascalese og til hvidvine Cataratto, Grillo og mange flere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt