Fèlsina Cabernet Sauvignon - Maestro Raro 2019
Krydret, ekspressivt og intenst udtryk af Cabernet Sauvignon-druen med en iboende toskansk sjæl. Solbær, kirsebær og blommer i skøn forening.
Læs mereKrydret, ekspressivt og intenst udtryk af Cabernet Sauvignon-druen med en iboende toskansk sjæl. Solbær, kirsebær og blommer i skøn forening.
Læs mere![Cabernet Sauvignon - Maestro Raro 2019](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/rodvin-italien-toscana-cabernet-sauvignon-felsina-maestro-raro-cabernet-sauvigno.png?width=0&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
![Kirsebær](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/vin-smag-kirsebaer.jpg?width=104&height=104&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Kirsebær
![Solbær](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/vin-smag-solbaer.jpg?width=104&height=104&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Solbær
![Cedertræ](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/vin-smag-cedertrae.jpg?width=104&height=104&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Cedertræ
![Krydderier](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/vin-smag-krydderier.jpg?width=104&height=104&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Krydderier
![Grafit](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/vin-smag-grafit.jpg?width=104&height=104&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Grafit
Beskrivelse
Med fare for at fremstå kættersk arbejder Fèlsina også med andre druesorter end Sangiovese. Ejendommens ønske om at udvikle selv for området utraditionelle druesorter begyndte i 1980’erne et eksperimentelt program, der sigtede efter at identificere, hvilke kloner der passede bedst til forskellige typer terræn.
Cabernet Sauvignon-druerne kommer fra to marker: Rancia Piccola, også kaldet Maestro Raro og nabo til den legendariske Rancia-mark, samt Poggiolo.
Manuel høst af flere omgange
Druerne til Maestro Raro høstes manuelt i flere omgange i løbet af oktober, og kun de allerbedste finder vej. Efter en streng kvalitetskontrol ved ankomsten til vingården afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye små, franske egefade, hvor den modner i yderligere 18-20 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-10 måneders flaskelagring.
Krydret, ekspressiv og intens Cabernet Sauvignon
Maesto Raro er et krydret, ekspressivt og intenst udtryk af Cabernet Sauvignon-druen med en iboende toskansk sjæl. Solbær, kirsebær og blommer i skøn forening, provencekrydderier, læder, kaffe og chokolade med fine vanilje-påmindelser om opholdet på fad. Vinens fine tanniner sikrer både elegance og vedholdenhed.
![H - ny - Felsina wide.jpg](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/H%20-%20ny%20-%20Felsina%20wide.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
![Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>](https://cdn.kjaersommerfeldt.dk/products/1024513/Norditalien%20-%20Toscana.jpg?width=400&height=&format=webp&quality=80&rmode=Crop)