Fèlsina Chianti Classico - Berardenga - Magnum 2019

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  91 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  91 Point
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point

Uimodståelig smuk og gennemført vin. Fyldig og rig på klassisk Sangiovese-frugt med dybde og tannin-struktur. Imponerende vin, der år efter år ligger helt fremme i klassens førerfelt.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2019
  2019
  91 Point
 • Jyllands-Posten
  2019
  2019
  91 Point
 • Din Vin Guide
  2019
  2019
  90 Point

Uimodståelig smuk og gennemført vin. Fyldig og rig på klassisk Sangiovese-frugt med dybde og tannin-struktur. Imponerende vin, der år efter år ligger helt fremme i klassens førerfelt.

Læs mere
  Chianti Classico - Berardenga - Magnum 2019
  535
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Berardenga Chianti Classico er hjørnestenen i Fèlsinas produktion og således også husets adelsmærke. Vinen har været produceret siden etableringen i 1967, og alle sejl sættes til for at frembringe den ypperligste kvalitet årgang efter årgang. Druerne kommer fra Fèlsinas mange forskellige markbesiddelser i Castelnuovo Berardenga i Chianti Classico-zonens sydøstligste del – en del af dem fra den 25 ha store Pagliarese-ejendom. Markparcellerne har stort set uden undtagelse en sydvestlig eksponering på ventilerede skråninger i højder fra 320 til 420 m.o.h. Jordbundsforholdene på parcellerne er forskelligartede, men består hovedsageligt af sten og ler, kvarts og kalkholdige alluviale småsten. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk i de tre første uger af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 12-15 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i mellemstørrelse fade af slavonsk eg – en lille andel i små, brugte egefade, hvor den lagrer i yderligere 12 måneder inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, efterfulgt af yderligere minimum tre måneders lagring inden frigivelse til salg.

  Fèlsinas Berardenga Chianti Classico er en helt uimodståelig smuk og gennemført vin. Fyldig og rig på klassisk Sangiovese-frugt med dybde og tannin-struktur. I både duft og smag finder man søde kirsebær og blommer, mokka, lakrids og sarte grønne urtenuancer. En imponerende vin, der år efter år ligger helt fremme i klassens førerfelt.

  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt