Fèlsina Chianti Classico Riserva - Berardenga 2020

Italien
Italien
Toscana
Chianti
 • Wine Spectator
  2020
  2020
  94 Point
 • Jyllands-Posten
  2017
  2017
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2017
  2017
  92 Point

Vidunderlig velstruktureret og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn.

Læs mere
 • Wine Spectator
  2020
  2020
  94 Point
 • Jyllands-Posten
  2017
  2017
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2017
  2017
  92 Point

Vidunderlig velstruktureret og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn.

Læs mere
  Chianti Classico Riserva - Berardenga 2020
  335
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Hvor almindelig Chianti Classico frigives til markedet relativt hurtigt, er der andre krav til Chianti i Riserva-kategorien. Alkoholprocenten skal være en anelse højere, og lagringsmæssigt er kravet minimum to år. Druerne til Fèlsinas Berardenga Chianti Classico Riserva høstes fra forskellige sydvestvendte parceller i Castelnuovo Berardenga. Højdemæssigt ligger parcellerne mellem 320 420 m.o.h., og med forskelligartede jordbundsforhold sikrer det en enestående kompleksitet til den færdige vin. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk i de tre første uger af oktober, og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 14-16 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen dels i mellemstørre fade af slavonsk eg, dels i små franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 12-16 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 3-6 måneders flaskelagring. Vinen er ganske vidunderlig velstruktureret og dyb og helt igennem tro mod husets stil. Både duft og smag er et sandt overflødighedshorn af sorte kirsebær, engelsk lakrids, røg, espressokaffe og friske grønne urter. En yderst seriøs vin, der imponerer årgang efter årgang.

  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt