Fèlsina Chianti Classico Riserva - Rancia - Magnum 2006
Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti med genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld.
Læs mereDet er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti med genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld.
Læs mereKirsebær
Tomat
Balsamico
Oregano
Espresso
Hindbær
Urter
Beskrivelse
Når der spørges til, hvilken Chianti der er den absolut bedste, svares der oftest Rancia. Konstante og tårnhøje ratings fra en international anmelderstab kunne understøtte denne subjektive påstand. Hvor Fontalloro er navnet på den ene af Fèlsinas legendariske og ikoniske vine, er Rancia navnet på den anden. Navnet referer til vinmarken af samme navn, men også til selv Rancia-ejendommen, der engang fungerede som et benediktinsk kloster. Giuseppe Mazzocolin overtog ejendommen med den tilhørende mark i starten af 1980’erne, og den første årgang, der blev frigivet under Rancia-navnet, var årgang 1983.
Druer fra sydvestvendte marker
Marken har en sydvestvendt eksponering, med en kalkstensholdig jordbund og en beliggenhed 400 til 420 m.o.h. Sangiovese-vinstokkene havde allerede en høj alder, da Giuseppe Mazzocolin overtog marken, og den dag i dag er det udelukkende fra disse, at nye vinstokke klones.
Manuel høst og lagring på fad
Druerne høstes manuelt i flere omgange – typisk fra den første uge af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 18-20 måneder inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 3-6 måneders flaskelagring.
Den perfekte Chianti
Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti. Den er selvsagt foranderlig fra årgang til årgang, men genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld fornægter sig aldrig. Vinen er intens og koncentreret, men aldrig behagesyg. Den frister og udfordrer med sin kompleksitet og hele sit spændstige Sangiovese-væsen, energisk fulgt på vej af en eksemplarisk tanninstruktur. I sandhed en storslået vinoplevelse.