Fèlsina Chianti Classico Riserva - Rancia - Magnum 2006

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti med genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld.

Læs mere

Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti med genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld.

Læs mere
    Chianti Classico Riserva - Rancia - Magnum 2006
    1.895
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Gris
    Italiensk mad
    Kalv
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Beskrivelse

    Når der spørges til, hvilken Chianti der er den absolut bedste, svares der oftest Rancia. Konstante og tårnhøje ratings fra en international anmelderstab kunne understøtte denne subjektive påstand. Hvor Fontalloro er navnet på den ene af Fèlsinas legendariske og ikoniske vine, er Rancia navnet på den anden. Navnet referer til vinmarken af samme navn, men også til selv Rancia-ejendommen, der engang fungerede som et benediktinsk kloster. Giuseppe Mazzocolin overtog ejendommen med den tilhørende mark i starten af 1980’erne, og den første årgang, der blev frigivet under Rancia-navnet, var årgang 1983.

    Druer fra sydvestvendte marker

    Marken har en sydvestvendt eksponering, med en kalkstensholdig jordbund og en beliggenhed 400 til 420 m.o.h. Sangiovese-vinstokkene havde allerede en høj alder, da Giuseppe Mazzocolin overtog marken, og den dag i dag er det udelukkende fra disse, at nye vinstokke klones.

    Manuel høst og lagring på fad

    Druerne høstes manuelt i flere omgange – typisk fra den første uge af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 18-20 måneder inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 3-6 måneders flaskelagring.

    Den perfekte Chianti

    Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti. Den er selvsagt foranderlig fra årgang til årgang, men genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld fornægter sig aldrig. Vinen er intens og koncentreret, men aldrig behagesyg. Den frister og udfordrer med sin kompleksitet og hele sit spændstige Sangiovese-væsen, energisk fulgt på vej af en eksemplarisk tanninstruktur. I sandhed en storslået vinoplevelse.

    Læs hele beskrivelsen
    H - ny - Felsina wide.jpg
    Produceret af Fèlsina Berardenga
    Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt