Fèlsina Chianti Classico Riserva - Rancia - Magnum 2013

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti med genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld.

Læs mere

Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti med genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld.

Læs mere
  Chianti Classico Riserva - Rancia - Magnum 2013
  1.245
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Beskrivelse

  Når der spørges til, hvilken Chianti der er den absolut bedste, svares der oftest Rancia. Konstante og tårnhøje ratings fra en international anmelderstab kunne understøtte denne subjektive påstand. Hvor Fontalloro er navnet på den ene af Fèlsinas legendariske og ikoniske vine, er Rancia navnet på den anden. Navnet referer til vinmarken af samme navn, men også til selv Rancia-ejendommen, der engang fungerede som et benediktinsk kloster. Giuseppe Mazzocolin overtog ejendommen med den tilhørende mark i starten af 1980’erne, og den første årgang, der blev frigivet under Rancia-navnet, var årgang 1983.

  Druer fra sydvestvendte marker

  Marken har en sydvestvendt eksponering, med en kalkstensholdig jordbund og en beliggenhed 400 til 420 m.o.h. Sangiovese-vinstokkene havde allerede en høj alder, da Giuseppe Mazzocolin overtog marken, og den dag i dag er det udelukkende fra disse, at nye vinstokke klones.

  Manuel høst og lagring på fad

  Druerne høstes manuelt i flere omgange – typisk fra den første uge af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 18-20 måneder inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 3-6 måneders flaskelagring.

  Den perfekte Chianti

  Det er fristende at kalde Rancia for den perfekte Chianti. Den er selvsagt foranderlig fra årgang til årgang, men genkendelige signaturer som røde frugter, vilde bær, ristede mandler og nyopgravet muld fornægter sig aldrig. Vinen er intens og koncentreret, men aldrig behagesyg. Den frister og udfordrer med sin kompleksitet og hele sit spændstige Sangiovese-væsen, energisk fulgt på vej af en eksemplarisk tanninstruktur. I sandhed en storslået vinoplevelse.

  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt