Fèlsina Chianti - Colli Senesi 2021

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Forrygende rødvin til prisen. Indsmigrende og frugtrig smagsoplevelse med noter af sødmefulde kirsebær og blommer, foruden underliggende noter af anis og sød lakrids.

Læs mere

Forrygende rødvin til prisen. Indsmigrende og frugtrig smagsoplevelse med noter af sødmefulde kirsebær og blommer, foruden underliggende noter af anis og sød lakrids.

Læs mere
  Chianti - Colli Senesi 2021
  165
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Beskrivelse

  Fèlsina ligger som bekendt i grænselandet mellem Chianti Classico-produktionszonen og Chianti Colli Senesi mod sydøst og har derfor markbesiddelser på begge sider af grænsen. Chianti Colli Senesi er således åbningsnummeret fra Fèlsina, og vinen giver en god idé om husets filosofi, formåen og hvad der er i vente. Men også med denne vin er produktionsopskriften indlysende: 100% Sangiovese. Høst og vinifikation Druerne høstes manuelt – typisk fra starten af oktober – og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 12-15 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I februar-marts hældes vinen i mellemstørrelse fade af slavonsk eg, hvor den lagrer i yderligere 8-12 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, efterfulgt af yderligere tre måneders lagring inden frigivelse til salg. Ufatteligt meget Chianti til prisen.

  Fèlsinas Berardenga Chianti Colli Senesi har en fin rubinrød farve. Duften er indsmigrende og frugtrig med noter af sødmefulde kirsebær og blommer, foruden underliggende noter af anis og sød lakrids. Kirsebærnoterne går igen i smagen, ledsaget af vanilje og søde tobaksnoter, der vidner om opholdet på fad. Hele herligheden pakkes ind i bløde og retningsgivende tanniner, der samler alle elementerne til en ekspressiv og nydelsesfuld helhed.

  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt