Fèlsina Colonia - Gran Selezione 2017

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Intens, dybrød farve og en mangfoldighed og en intensitet helt uden sidestykke. Udtrykket er kraftigt parfumeret udtryk medspandevis af kirsebær, vanilje og urter.

Læs mere

Intens, dybrød farve og en mangfoldighed og en intensitet helt uden sidestykke. Udtrykket er kraftigt parfumeret udtryk medspandevis af kirsebær, vanilje og urter.

Læs mere
    Colonia - Gran Selezione 2017
    995
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Kalv
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Beskrivelse

    Fra og med årgang 2010 indførte Conzorzio Vino Chianti Classico en klassificering over Riserva-niveauet. Klassificeringen foreskriver, at druerne er dyrket på producentens ejendom, og at vinen først frigives 30 måneder efter høsten. Hensigten med den nye topkvalitet for Chianti Classico var at øge fokus på distriktet som helhed, men sikkert også for at sole sig lidt i det spotlight, der tidligere udelukkende synes at pege på Montalcinos berømte Brunelloer.

    Enkeltmarks Chianti Classico Gran Selezione

    Fèlsinas Colonia er en enkeltmarks Chianti Classico Gran Selezione fra marken af samme navn. Colonia ligger som den nordligste af alle Fèlsinas besiddelser på det højeste punkt på Poggio a Rancia, omgivet af skov. Jordbundsdiversiteten er overvældende kompleks med rødbrunlig, kalkholdig sandsten og mergel, rig på magnesium og jern. Selve navnet Colonia kommer i øvrigt fra en solbehandlingskoloni, der lå på marken engang i den første halvdel af det 20. århundrede, da man mente at solbadning havde helbredende kræfter.

    Domenico Poggiali og hans søn Giuseppe begyndte allerede i 1966 det besværlige markbearbejdningsprojekt på Colonia-marken. I 1993 blev alt genplantet, men først i 2006 blev den aftappet under eget navn under den mere ydmyge IGT-klassifikation, på lige fod med andre såkaldte supertoscanere.

    Høst og vinifikation

    Druerne høstes manuelt i flere omgange i løbet af oktober, og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 30 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-12 måneders flaskelagring.

    En sand Chianti-perle

    Fèlsinas Colonia Chianti Classico Gran Selezione har en intens, dybrød farve. I både duft og smag besidder vinen en mangfoldighed og en intensitet helt uden sidestykke. Den har et kraftigt parfumeret udtryk, der byder på spandevis af kirsebær og vanilje, men også urter, landbrugsjord, violer, tobak, kaffe og meget, meget mere. Alt sammen forbilledligt indrammet af velintegrerede tanniner og et underliggende mineralsk bid. For den, der har tålmodighed til at modne vinen, vil der være intet mindre end en gudedrik i vente.        

    Den årlige produktion af denne perle er på sølle 3.000 flasker.

    Læs hele beskrivelsen
    H - ny - Felsina wide.jpg
    Produceret af Fèlsina Berardenga
    Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt