Fèlsina Colonia - Gran Selezione 2017

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Intens, dybrød farve og en mangfoldighed og en intensitet helt uden sidestykke. Udtrykket er kraftigt parfumeret udtryk medspandevis af kirsebær, vanilje og urter.

Læs mere

Intens, dybrød farve og en mangfoldighed og en intensitet helt uden sidestykke. Udtrykket er kraftigt parfumeret udtryk medspandevis af kirsebær, vanilje og urter.

Læs mere
  Colonia - Gran Selezione 2017
  995
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Tomat

  Tomat

  Balsamico

  Balsamico

  Oregano

  Oregano

  Espresso

  Espresso

  Hindbær

  Hindbær

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese

  Beskrivelse

  Fra og med årgang 2010 indførte Conzorzio Vino Chianti Classico en klassificering over Riserva-niveauet. Klassificeringen foreskriver, at druerne er dyrket på producentens ejendom, og at vinen først frigives 30 måneder efter høsten. Hensigten med den nye topkvalitet for Chianti Classico var at øge fokus på distriktet som helhed, men sikkert også for at sole sig lidt i det spotlight, der tidligere udelukkende synes at pege på Montalcinos berømte Brunelloer.

  Enkeltmarks Chianti Classico Gran Selezione

  Fèlsinas Colonia er en enkeltmarks Chianti Classico Gran Selezione fra marken af samme navn. Colonia ligger som den nordligste af alle Fèlsinas besiddelser på det højeste punkt på Poggio a Rancia, omgivet af skov. Jordbundsdiversiteten er overvældende kompleks med rødbrunlig, kalkholdig sandsten og mergel, rig på magnesium og jern. Selve navnet Colonia kommer i øvrigt fra en solbehandlingskoloni, der lå på marken engang i den første halvdel af det 20. århundrede, da man mente at solbadning havde helbredende kræfter.

  Domenico Poggiali og hans søn Giuseppe begyndte allerede i 1966 det besværlige markbearbejdningsprojekt på Colonia-marken. I 1993 blev alt genplantet, men først i 2006 blev den aftappet under eget navn under den mere ydmyge IGT-klassifikation, på lige fod med andre såkaldte supertoscanere.

  Høst og vinifikation

  Druerne høstes manuelt i flere omgange i løbet af oktober, og efter en streng kvalitetskontrol afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i nye franske egefade, hvor vinen modner i yderligere 30 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-12 måneders flaskelagring.

  En sand Chianti-perle

  Fèlsinas Colonia Chianti Classico Gran Selezione har en intens, dybrød farve. I både duft og smag besidder vinen en mangfoldighed og en intensitet helt uden sidestykke. Den har et kraftigt parfumeret udtryk, der byder på spandevis af kirsebær og vanilje, men også urter, landbrugsjord, violer, tobak, kaffe og meget, meget mere. Alt sammen forbilledligt indrammet af velintegrerede tanniner og et underliggende mineralsk bid. For den, der har tålmodighed til at modne vinen, vil der være intet mindre end en gudedrik i vente.        

  Den årlige produktion af denne perle er på sølle 3.000 flasker.

  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt