Fèlsina Pinot Nero - Nero di Nubi 2017

Italien
Italien
Toscana
Chianti

På én og samme tid umiskendeligt Pinot Noir, og umiskendeligt italiensk. Et forfriskende bekendtskab med retningsanvisende frugtsyre.

Læs mere

På én og samme tid umiskendeligt Pinot Noir, og umiskendeligt italiensk. Et forfriskende bekendtskab med retningsanvisende frugtsyre.

Læs mere
  Pinot Nero - Nero di Nubi 2017
  455
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Gris
  Italiensk mad
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Nero di Nubi kan oversættes til noget i retning af ”sort af skyer”, og vinen er Fèlsinas fortolkning af den ædle, burgundiske Pinot Noir-drue. Eksperimentet begyndte i 1986, hvor franske kloner blev beplantet i 550 meters højde i en jordbund af sand og silt med rigelige mængder kalksten, nær søsterejendommen Castello di Farnetello i Chianti Colli Senesi.

  Manuel høst og streng kvalitetskontrol

  Druerne til Nero di Nubi høstes manuelt i flere omgange, og kun de allerbedste finder vej. Efter en streng kvalitetskontrol ved ankomsten til vingården afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 15-18 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. Vinen fyldes i små, franske egefade, hvor den modner i yderligere 12-15 måneder, inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-10 måneders flaskelagring.

  Italiensk Pinot Noir – et forfriskende bekendtskab

  Vinen er på én og samme tid umiskendeligt Pinot Noir, og umiskendeligt italiensk. Et sammenstød, der principielt kunne have haft fatale konsekvenser, hvis det ikke lige have været for den forfriskende og retningsanvisende frugtsyre, der løfter vinen langt over de sorte skyer.

  Servering til den kølige side og tid nok i glasset til at udfolde vingerne er en selvfølge. Den beskedne årlige produktion er på omkring sølle 3.000 flasker.

  Læs hele beskrivelsen
  H - ny - Felsina wide.jpg
  Produceret af Fèlsina Berardenga
  Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt