Fèlsina Sangiovese - Fontalloro 2012

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Fantastisk Sangiovese, der kommer ud af flasken med et brag. Fyldt med saft, kraft og dybde med en sjælden balance og præcision.

Læs mere

Fantastisk Sangiovese, der kommer ud af flasken med et brag. Fyldt med saft, kraft og dybde med en sjælden balance og præcision.

Læs mere
    Sangiovese - Fontalloro 2012
    735
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Italiensk mad
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Tomat

    Tomat

    Balsamico

    Balsamico

    Oregano

    Oregano

    Espresso

    Espresso

    Hindbær

    Hindbær

    Urter

    Urter

    Druer
    Sangiovese

    Beskrivelse

    Fontalloro er, foruden Rancia, nok den vin, der har størst betydning for folkene bag Fèlsina, og som står deres hjerter nærmest. Helt tilbage ved etableringen i 1966, med Poggiali-familiens stædige insisteren på udelukkende at benytte Sangiovese-druen, og siden Giuseppe Mazzocolins videreførelse af mindsettet frem til den første Fontalloro frigivelse i 1983, har denne vin demonstreret terroir-tænkning som ingen andre i Chianti.

    Sangiovese-druerne til Fontalloro høstes på begge sider af grænsen mellem Chianti Classico og Chianti Colli Senesi. Af samme grund klassificeres den blot som en IGT-vin – men pyt, det er bare ren jura og har jo intet at gøre med Fèlsinas ædle alkymi og tryllerier.

    Manuel høst og lagring på fad

    Druerne til Fontalloro høstes manuelt i flere omgange i løbet af oktober, og kun de allerbedste finder vej. Efter en streng kvalitetskontrol ved ankomsten til vingården afstilkes klaserne. Herefter presses druerne, der macererer og gærer i rustfri ståltanke i 16-20 dage ved 28-30 grader med daglige overpumpninger. I marts-april fyldes vinen i franske egefade – brugt første gang året forinden – hvor vinen modner i yderligere 18-22 måneder inden den endelig sammenstikning og aftapning på flaske, der efterfølges af yderligere 8-12 måneders flaskelagring.

    Chianti med saft, kraft og dybde

    Fontalloro er utvivlsomt det mest repræsentative udtryk for Félsinas syn på Sangiovese. Den kommer ud af flasken med et brag, med både saft, kraft og dybde. Der er intense lags af mørke blommer, kirsebær, læder, lakrids, tjære og jord i både næse og mund, men med en sjælden balance og præcision. I eftersmagen løfter Sangiovese-syrligheden og strukturen alle indtrykkene op til et sandt og vedvarende festfyrværkeri. Dette er ganske enkelt ædel storhed i flydende form.  

    Læs hele beskrivelsen
    H - ny - Felsina wide.jpg
    Produceret af Fèlsina Berardenga
    Blandt samtlige Chianti-producenter er Fèlsina utvivlsomt en af de få sande, funklende stjerner. En forgangsproducent for Sangiovese-druens fortræffelighed og imponerende evne til at stå alene. Med en beliggenhed i Castelnuovo Berardenga, 15 kilometer øst for Siena, er Fèlsina et grænseland i mere end én henseende. Selve Fèlsina-ejendommen gennemskæres af grænsen mellem Chianti Classico mod nord og Chianti Colli Senesi mod syd. Men mere væsentlig er områdets mikroklima og biodiversitet, her hvor bjergkammen med sine 400 m.o.h. ebber ud mod Ombrone-dalen og de deraf følgende mangfoldige jordbundstyper – ikke at forglemme de mange Sangiovese-kloner, som Poggiali-familien stædigt har insisteret på brugen af siden overtagelsen af vingården i 1966.
    Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra toscana området i Italien
    Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt