Finca Sophenia Malbec - Estate Wine 2021

Argentina
Argentina
Mendoza
Tupungato
 • The Wine Spectator
  2021
  2021
  92 Point
 • James Suckling
  2022
  2022
  91 Point
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point

Kompleks, anmelderrost, elegant og fyldig vin med kirsebær, blomme og vanille og fine undertoner af mynte og violer. Her smages, hvorfor Argentinsk Malbec er blevet så populær.

Læs mere
 • The Wine Spectator
  2021
  2021
  92 Point
 • James Suckling
  2022
  2022
  91 Point
 • James Suckling
  2020
  2020
  93 Point

Kompleks, anmelderrost, elegant og fyldig vin med kirsebær, blomme og vanille og fine undertoner af mynte og violer. Her smages, hvorfor Argentinsk Malbec er blevet så populær.

Læs mere
  Malbec - Estate Wine 2021
  155
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Stærk krydret mad
  Smagsnoter
  Blomme

  Blomme

  Solbær

  Solbær

  Vanilje

  Vanilje

  Tobak

  Tobak

  Chokolade

  Chokolade

  Druer
  Malbec

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Kompleks, anmelderrost, elegant og fyldig vin med kirsebær, blomme og vanille og fine undertoner af mynte og violer. Her smages tydeligt, hvorfor Argentinsk Malbec de senere år er blevet og mere og mere populær. Masser af intens og koncentreret frugt med lang og behagelig eftersmag. Vinen har fået utrolige anmelderroser fra førende internationale vinkritikere som Parkers Wine Advocate, Decanter og James Suckling.

  Jordbunden der består af grus og sten er perfekt til dyrkning af Malbec. Vinstokkene drypvandes kun i begrænset omfang. Den begrænsede mængde vand samt at en del af bladene fjernes inden høsten er med til at stresse vinstokkene. Resultatet er færre og mindre druer der til gengæld giver mere koncentreret most. Winemakeren, Matias Michellini, arbejder meget med at inddele vinmarken i blokke, der hver har sit specielle terroir. Resultatet er at han får flere forskellige tangenter at spille på når den endelige vin skal sammensættes. Efter en omhyggelig udvælgelse presses druerne. Mosten køles ned og der er skindkontakt i 3-4 dage inden selve gæringen sættes i gang med specielt udvalgte gærarter. Vinen lagrer i små franske fade i 10-12 måneder inden aftapningen. Resultatet er en intens rød farve med strejf af det violette. Bouqueten er intens med blommer, violer og modne kirsebær-toner. Smagen er kompleks, med kirsebær, blomme og mint, der afsluttes med vanille og fin frugtsødme.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Finca Sophenia
  Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt "Wines From the Sky". Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt. Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA. Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt