Florian Mollet Sancerre Rouge Tradition, Roc de l'Abbaye 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre
 • Vinstyrke2
  2021
  2021
  92 Point
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  94 Point
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  Ugens vinhit

Elegant rød Sancerre med saftig frugt, fylde og kompleksitet. Vinen byder på byder på delikate frugtaromaer, mineralitet og ren frugtsyre.

Læs mere
 • Vinstyrke2
  2021
  2021
  92 Point
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  94 Point
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  Ugens vinhit

Elegant rød Sancerre med saftig frugt, fylde og kompleksitet. Vinen byder på byder på delikate frugtaromaer, mineralitet og ren frugtsyre.

Læs mere
  Spar 31%
  Sancerre Rouge Tradition, Roc de l'Abbaye 2021

  Før 259 kr.

  179
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Okse
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Florian Mollet Sancerre Rouge

  Rød Sancerre er stadig en velbevaret hemmelighed hos den hårde kerne af Pinot Noir-elskere – og forståeligt nok. Mængderne er små og kvaliteten er i top. Alle der bekender sig til de elegante Pinot Noir-vine burde dog løfte blikket mod de charmerende rødvine fra Sancerre. For her får du Pinot Noir med saftig frugt og kompleks mineralitet – det er i hvert fald hvad du får i glasset med Florian Mollets Sancerre Rouge.

  Fra de flintede bakker

  Sancerre er først og fremmest kendt for sine sprøde Sauvignon Blanc-vine og den drue udgør ca. 80% af det samlede dyrkningsareal her. Den flinteholdige jord i Florian Mollets vinmarker skaber dog også den perfekte grobund for den elegante Pinot Noir-drue.

  Mineralitet og frugt

  Florian Mollets Sancerre Rouge afspejler på smuk vis det særlige terroir her i Sancerre med flintemineralitet og fin frugt. Druerne til vinen, der kommer fra stokke på 20-45 år gamle stokke, høstes med nænsomhed og opbevares i kar hvor de koldmacereres i syv dage inden gæringen.I glasset fremstår vinen kirsebærrød og byder på delikate frugtaromaer af hindbær, solbær og skyggemoreller, der danser op af glasset. På paletten har vinen utrolig god fylde med rige smagsnoter af kirsebær og blommer, noter af valnød, svampe og skovbund og en ren frugtsyre. Nyd vinen for dens fine frugt nu eller gem den og oplev, hvordan frugten afrundes og modnes, mens kompleksiteten blot bliver større.

  Perfekt til Boeuf Bourguignon

  Sancerre Rouge er som al anden god Bourgogne en oplagt ledsager til retter med fx kylling, stegt gris eller klassiske retter som Boeuf Bourguignon. Med sin delikate og indbydende stil kan vinen selvsagt også nydes helt i sig selv eller med simple anretninger af charcuteri i godt selskab.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
  Produceret af Florian Mollet
  I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt