Garnachas De España Fosca del Priorat 2021
Spanien
Catalonien
Priorat
Velafbalanceret og kompleks vin, der kombinerer ungdom og modenhed med røde bær, sveskeblommer og pebernoter understøttet af mineralske anstrøg.
Læs mereVelafbalanceret og kompleks vin, der kombinerer ungdom og modenhed med røde bær, sveskeblommer og pebernoter understøttet af mineralske anstrøg.
Læs mere
219
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Lam
Okse
Smagsnoter
Læder
Hindbær
Blomme
Jordbær
Tørrede urter
Druer
Garnacha
Beskrivelse
Raul Achas pilgrimsfærd slutter i Priorat, der dog i dag hverken er glemt eller misvedligeholdt, men som i denne henseende fuldender fortællingen om Garnacha-druen, og terroir-begrebets betydning for den enkelte vin. Priorat fik sin velfortjente genopblomstring op igennem 1990’erne, og den indlysende årsag var monstrøse vine, med en, efter spansk målestok, sjælden kompleksitet og mineralitet. De kom typisk fra gamle vinstokke – primært Garnacha, dyrket i skifferholdige jorder, på højtbeliggende terrasser, og de mindede på ingen måde om noget man tidligere havde smagt. Faktisk temmelig langt fra. La Garnatxa Fosca del Priorat kommer fra mere end 60 år gamle Garnacha-vinstokke, dyrket mellem 300 og 400 meter over havets overflade på de skrånende, skifferholdige bjergsider nær El Molar. Høsten foregår manuelt i løbet af de sidste dage af september og de første dage af oktober. Vinen kombinerer på spændende vis både ungdom og modenhed, med røde bær, sveskeblommer og pebernoter, understøttet af mineralske anstrøg. En velafbalanceret og kompleks vin.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Proyecto Garnachas de España
Proyecto Garnachas de España er en hyldest til Garnacha-druesorten, der omkring årtusindskiftet blev trængt længere og længere i baggrunden, til fordel for andre mere ”moderigtige” druesorter, men som atter er ved at vende tilbage i rampelyset – stærkere end nogensinde. Det skyldes ikke mindst, at både forbrugere og kritikkere atter er begyndt at værdsætte de friske, frugt- og let peberagtige vine, denne sort kan tilbyde. Vinene, indbefattet i Proyecto Garnachas de España, er alle lavet i områder nær Valle del Ebro. De er en vinøs rejse fra Moncayo-bjergene i vest til Priorats granitfyldte terrasser i øst. Seriens kunstfærdige og smukke etiketter giver et nogenlunde retvisende billede af den enkelte vins intensitet - her er tale om meget forskellige vine, med forskellige temperamenter og anvendelsesmuligheder, men alle frembragt på Garnacha-druen fra gamle vinstokke.