GORGÉE DE SOLEIL Pinot Noir 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Økologisk Pinot Noir, der byder på druens klassiske bærnoter og elegante, saftige smag. Nyd vinen let kølet til tapasretter eller pasta.

Læs mere

Økologisk Pinot Noir, der byder på druens klassiske bærnoter og elegante, saftige smag. Nyd vinen let kølet til tapasretter eller pasta.

Læs mere
  • Ecological
  • Sustainable
Pinot Noir 2022
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Italiensk mad
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Tapas
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Økologisk Pinot Noir fra Sydfrankrig

Gorgée de Soleil, som kan oversættes med noget i retning af ’et strejf af solen’, er en sydfransk charmør, som udelukkende består af økologiske Pinot Noir-druer fra vinregionen, Languedoc. Regionen strækker sig langs Frankrigs østkyst og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, vin i regionen.

Her kan være modbydeligt varmt i dagtimerne, men heldigvis køler havets briser vinmarkerne af i nattetimerne. For at bevare frugten og syren, plukkes tidligt på sæsonen, og samtidig plukkes om natten eller tidligt om morgenen. Efter afstilkning foretages en forsigtig presning, nedkøling af mosten og gæringen sættes i gang i de temperaturregulerede, rustfrie ståltanke i ca. 14 dage. Der foretages daglige overpumpninger, som giver mere farve og tannin til vinen.

Vi elsker Pinot!

Danskerne har virkelig taget Pinot Noir til sig. Med tanke på den moderne, innovative danske madscene giver det rigtig god mening med de elegante, lette og saftige vine. Gorgée de Soleil Pinot Noir er netop en rødvin helt efter vores tendens til at nyde rødvine, der er lettere og mere elegante i udtrykket.

Saftig og fløjlsblød

Gorgée de Soleil Pinot Noir er naturligvis mørkere end sine berømte brødre og søstre i Bourgogne, men allerede i duften er man ikke et sekund i tvivl om druesorten. Her i det varme sydfranske udvikler Pinot Noir-druen en tykkere skal end i Bourgogne, hvilket giver vinen en mørkere farve. De mørke frugter som brombær og kirsebær går igen i både duft og smag samtidig med, at eftersmagen efterlader fine, krydrede undertoner.

Server vinen let kølet til både tapas, pastaretter, grill (gris, kalv, kylling), faste oste, samt de knap så tunge vildtretter. Serveret køligt vil den også klare sig fortrinligt til lettere anretninger med pølse, oliven og lignende på terrassen.

 

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt