GORGÉE DE SOLEIL Pinot Noir 2022
Økologisk Pinot Noir, der byder på druens klassiske bærnoter og elegante, saftige smag. Nyd vinen let kølet til tapasretter eller pasta.
Læs mereØkologisk Pinot Noir, der byder på druens klassiske bærnoter og elegante, saftige smag. Nyd vinen let kølet til tapasretter eller pasta.
Læs mereKirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
Økologisk Pinot Noir fra Sydfrankrig
Gorgée de Soleil, som kan oversættes med noget i retning af ’et strejf af solen’, er en sydfransk charmør, som udelukkende består af økologiske Pinot Noir-druer fra vinregionen, Languedoc. Regionen strækker sig langs Frankrigs østkyst og dækker et stort vinområde på hele 120.000 hektar mellem Middelhavet og Pyrenæerne. Både grækere og romere har dyrket vin her og i dag dyrker flere end 20.000 vinbønder, store som helt små, vin i regionen.
Her kan være modbydeligt varmt i dagtimerne, men heldigvis køler havets briser vinmarkerne af i nattetimerne. For at bevare frugten og syren, plukkes tidligt på sæsonen, og samtidig plukkes om natten eller tidligt om morgenen. Efter afstilkning foretages en forsigtig presning, nedkøling af mosten og gæringen sættes i gang i de temperaturregulerede, rustfrie ståltanke i ca. 14 dage. Der foretages daglige overpumpninger, som giver mere farve og tannin til vinen.
Vi elsker Pinot!
Danskerne har virkelig taget Pinot Noir til sig. Med tanke på den moderne, innovative danske madscene giver det rigtig god mening med de elegante, lette og saftige vine. Gorgée de Soleil Pinot Noir er netop en rødvin helt efter vores tendens til at nyde rødvine, der er lettere og mere elegante i udtrykket.
Saftig og fløjlsblød
Gorgée de Soleil Pinot Noir er naturligvis mørkere end sine berømte brødre og søstre i Bourgogne, men allerede i duften er man ikke et sekund i tvivl om druesorten. Her i det varme sydfranske udvikler Pinot Noir-druen en tykkere skal end i Bourgogne, hvilket giver vinen en mørkere farve. De mørke frugter som brombær og kirsebær går igen i både duft og smag samtidig med, at eftersmagen efterlader fine, krydrede undertoner.
Server vinen let kølet til både tapas, pastaretter, grill (gris, kalv, kylling), faste oste, samt de knap så tunge vildtretter. Serveret køligt vil den også klare sig fortrinligt til lettere anretninger med pølse, oliven og lignende på terrassen.