Henri Bourgeois Sancerre - Rouge - La Bourgeoise 2019

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre

Potent vin der byder på modne røde frugter og bær, blomme og et strejf af vanille. Velstruktureret med en gennemgående mineralitet, der vidner om dyrkning i flintstensholdige jorde.

Læs mere

Potent vin der byder på modne røde frugter og bær, blomme og et strejf af vanille. Velstruktureret med en gennemgående mineralitet, der vidner om dyrkning i flintstensholdige jorde.

Læs mere
  Sancerre - Rouge - La Bourgeoise 2019
  385
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  La Bourgeois kommer fra markparceller med meget gamle, lavtydende Pinot Noir-vinstokke, beplantet i flint- og lerholdig jord på en sydvestvendt skråning nær Saint-Satur. I historisk henseende trækker selve navnet spor tilbage til den tid, da det var munke der passede og plejede en vinmarkerne. I 1980’erne da dette cuvée første gang så dagens lys, fandt familien det naturligt, at genbruge navnet. Macerering og gæring forløber over 10-14 dage ved 26-32 grader, med to daglige overpumpninger, for at ekstrahere mest mulig farvestof og tannin fra skallerne. Den malolaktiske gæring forgår i Tronçais egefade, og når den er veloverstået modnes vinen yderligere på fade 10-12 måneder. Afhængig af årgangen lagrer vinen yderligere 8-24 måneder i flaske inden frigivelse. Henri Bourgeois, Sancerre Rouge, La Bourgeois er en potent sag med en dybrød farve, duft og smag af modne røde frugter og bær, blomme og et strejf af vanille. Den er velstruktureret, med en gennemgående mineralitet der vidner om dyrkning i flintstensholdige jorde.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt