Kaesler Shiraz - Old Bastard 2018
Australien
South Australia
Barossa Valley
Old Bastard er big Barossa Shiraz, når det er bedst og Kaeslers imponerende visitkort. En vibrerende, extravagant Shiraz med silkestruktur, smagsrigdom og en lang finish.
Læs mereOld Bastard er big Barossa Shiraz, når det er bedst og Kaeslers imponerende visitkort. En vibrerende, extravagant Shiraz med silkestruktur, smagsrigdom og en lang finish.
Læs mere
995
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Blåbær
Blomme
Chokolade
Tobak
Sort peber
Druer
Shiraz
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Old Bastard er big Barossa Shiraz, når det er bedst og Kaeslers imponerende visitkort. Denne prestigiøse Shiraz har gennem årene høstet de højeste udmærkelser for sin opulente stil. Det er en voldsom vin, og en voldsomt overdådig smagsoplevelse, hvor den australske nationaldrue for alvor kommer til sin ret. Navnet Old Bastard er en hyldest til den 125 år gamle vinmark og til de knudrede gamle vinstokke, der blev plantet i 1893. Som en selvfølge høstes druerne i hånden, ligesom kun den naturlige gær bruges i kælderen. Vinen gærer i 10 dage med daglige overpumpninger og lagrer herefter i 12-16 måneder i barriques hvoraf 80% er nye burgundiske, mellemkornede Allier-fade. I glasset står vinen rødviolet med kastanjebrune nuancer. Dybe brombær, blåbær og mørke blommefrugter præger aromaen med sødlige krydderier og et hint af pibetobak. Vinen viser exceptionel dybde på paletten, hvor en overflod af mørke bær, tanniner og lag på lag af mokka, kaffe, chokolade og vanilje tegner smagsbilledet. En vibrerende, extravagant Shiraz med silkestruktur, smagsrigdom og en lang finish. Old Bastard stiller høje krav til maden på tallerknen, og er en oplagt ledsager til kød af rigtig god kvalitet. Vinen klarer let kraftige glace/sauce, den kraftige garniture af svampe, rodfrugter m.m.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Kaesler
KAESLER er et femstjernet (Halliday) vineri i Barossa Valley, som bliver styret af tre stærke personligheder: Winemaker Steven og viticulturist Nigel og ikke mindst den karismatiske ejer, Reid Bosward. Det er et helt klassisk og rustikt australsk set-up, hvor man ved stalddøren møder den dedikerede trio i korte bukser, støvede støvler og en grensaks i hånden. KAESLER er klassisk Barossa – hvis klassisk vel at mærke betyder: eksemplarisk. Husets vine præsenterer den intense frugt med dybde og kompleksitet, men altid holdt i ave af en friskhed, der giver vinen balance.