Kelleris Kelleris Vingaard, Utopia Cougar 2009

Danmark
Danmark

Cougar er en charmerende, mellemfyldig rødvin på Rondo-druen. Længerevarende ophold i amerikanske egefade skaber en vin med fadnoter og en dejlig afrundet struktur.

Læs mere

Cougar er en charmerende, mellemfyldig rødvin på Rondo-druen. Længerevarende ophold i amerikanske egefade skaber en vin med fadnoter og en dejlig afrundet struktur.

Læs mere
  Kelleris Vingaard, Utopia Cougar 2009
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Ost
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Tranebær

  Tranebær

  Druer
  Rondo

  Beskrivelse

  Cougar er en del af Utopia-serien af kvalitetsvine. Vinen er lavet 100% på Rondo-druen, der blev videreudviklet hos det prestigiøse vinuniversitet i Giesenheim. Særpræget ved denne vin er, at vinen lagrer i hele 22 måneder på amerikanske egetræsfade. Modsat europæisk eg, så udleder amerikansk eg mere kraftigt og mærkbare smags og duftnuancer til vinen. Der er også en større andel laktone (en estertype) i amerikansk eg, der giver vinen et mere sødligt og vaniljepræget udtryk.

  Kelleris Vingaard har med denne vin bevist at Rondo-druen tager godt imod det amerikanske egetræ, hvor opholdet i fadet skaber en vin med en behagelig afrundethed og vanilje noter. Vinen har en flot rubinrød farve med dragende dufte af mørkebær og urter. Vinen har også en dejlig opfriskende syre og fintkornede tanniner, der gør den egnet til modne oste og kødfulde retter, hvor især vildt er oplagt.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - Kelleris - wide - 3_Edit.jpg
  Produceret af Kelleris Vingaard
  Kelleris Vingaard har siden 2001 været bannerfører for kvalitetsproduktion af vin i Danmark. Huset ligger i det pittoreske Nordsjælland tæt på Øresund, hvor en sydvendt let skrånende vinmark leverer både hvidvine, mousserende og rødvine. Druesorterne er primært Rondo, men der trylles også med Ortega, Zalas Perla og Phønix sorterne. Med stor inspiration i Bordeaux skaber ejerne Susanne og Søren vine med exceptionel dybde. I marken er arbejdet minutiøst og vinstokkene passes med stor omhu. I kælderen foregår der grundigt arbejde med forskellige egetræsfade, der giver vinene stor karakter og levealder.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt