Kelleris Kelleris Vingaard, Utopia Rex 2009

Danmark
Danmark

Imponerende dansk rødvin på Rondo-druen. Vinen demonstrerer tydeligt hvorfor Kelleris Vingaard er en af de mest spændende vinhuse fra Danmark. Vinen er mellemfyldig med god struktur og frisk syre.

Læs mere

Imponerende dansk rødvin på Rondo-druen. Vinen demonstrerer tydeligt hvorfor Kelleris Vingaard er en af de mest spændende vinhuse fra Danmark. Vinen er mellemfyldig med god struktur og frisk syre.

Læs mere
  Kelleris Vingaard, Utopia Rex 2009
  199
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Røget kød
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Solbær

  Solbær

  Jordbær

  Jordbær

  Tobak

  Tobak

  Kanel

  Kanel

  Tranebær

  Tranebær

  Druer
  Rondo

  Beskrivelse

  Utopia bliver skabt på den forholdsvis ukendte Rondo-drue, som er en hybrid sort, der er særdeles egnet til de kolde klima i danmark.  Udover dens evne til at modne pålideligt, er Rondo også perfekt til det danske klima, fordi den er modstandsdygtig over for frost og meldug. Utopia Rex fremviser Rondo-druens bedste egenskaber i en yderst flot rødvin med en dyb rubinrød farve og en kompleks aroma. I duften bliver man mødt af dragende noter af kirsebær, ristede fadnoter og solbær.

  Vinen gennemgår hele 22 måneder i nye franske barriques, hvilket giver vinen en flot tekstur og dybde med lettere finkornede tanniner. Fadopholdet fornemmes også med en lettere anstrøg af kryddernoter og vanilje.  Syren i vinen gør Utopia Rex til en uplagt ledsager til kødfulde retter, da syren er med til at skære igennem fedmen i retterne. Vinen gør sig også rigtig fint med vinterens rustikke simreretter.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Kelleris - wide - 3_Edit.jpg
  Produceret af Kelleris Vingaard
  Kelleris Vingaard har siden 2001 været bannerfører for kvalitetsproduktion af vin i Danmark. Huset ligger i det pittoreske Nordsjælland tæt på Øresund, hvor en sydvendt let skrånende vinmark leverer både hvidvine, mousserende og rødvine. Druesorterne er primært Rondo, men der trylles også med Ortega, Zalas Perla og Phønix sorterne. Med stor inspiration i Bordeaux skaber ejerne Susanne og Søren vine med exceptionel dybde. I marken er arbejdet minutiøst og vinstokkene passes med stor omhu. I kælderen foregår der grundigt arbejde med forskellige egetræsfade, der giver vinene stor karakter og levealder.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt