Le Bistro De Montmija Le Bistro de Montmija Rouge
Frankrig
Pays d'Oc
Velsmagende og smidig vin med indbydende bouquet af friske mørke bær og sydfranske krydderier. Smagen er saftig og livlig med en lang frugtig eftersmag.
Læs mereVelsmagende og smidig vin med indbydende bouquet af friske mørke bær og sydfranske krydderier. Smagen er saftig og livlig med en lang frugtig eftersmag.
Læs mere
125
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Burgere
Grill og barbecue
Gris
Lyst fjerkræ
Velkomst
Smagsnoter
Tranebær
Hindbær
Tobak
Kanel
Hvid peber
Kirsebær
Blomme
Chokolade
Urter
Blåbær
Sort peber
Druer
Carignan
Merlot
Syrah
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Le Bistro de Montmija Rouge skabes på økologiske druer fra vinmarker langs Middelhavets kystlinje. Det typiske middelhavsklima letter økologisk landbrug. Jordbunden stammer fra tertiær eller kvartær perioder og er hovedsageligt dannet af alluvium og ler- og kalksten.
Carignan-vinstokkene dyrkes som bush-vinstokke, mens Merlot og Syrah dyrkes ved cordon-metoden, hvor vinrankerne snor sig langs to vertikale ledninger.
De økologisk opdrættede druer høstes med maskine. En før-fermentering og kold blødgøring udvikler aromaer af de røde bærfrugter. Fermentering sker ved lav temperatur (20°C), hvilket er med til at udvikle vinens tiltalende karakter og frugtighed. Vinen får ingen fadlagring, men 10 måneder på ståltank. Vinen har en intens lilla farve og en aroma af solbær, brombær og lakrids. Vinen er frisk med indbydende bouquet af friske mørke bær og sydfranske krydderier. Smagen er saftig og livlig med bløde tanniner, flotte noter af mørke bær, lakrids, og krydderier en lang frugtig eftersmag. En velsmagende og smidig vin, der kan serveres til hele måltidet med f.eks. grøntsager, kød og ost.
Læs hele beskrivelsen