Legaris Calmo 2014

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero

Topklasse vin fra Legaris. Intens vin med medium fylde og en behagelig, blød smag af kirsebær, hindbær tilsat vanille. Utrolig flot!

Læs mere

Topklasse vin fra Legaris. Intens vin med medium fylde og en behagelig, blød smag af kirsebær, hindbær tilsat vanille. Utrolig flot!

Læs mere
    Calmo 2014
    765
    kr. /stk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Lam
    Okse
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Figen

    Figen

    Cedertræ

    Cedertræ

    Tobak

    Tobak

    Dild

    Dild

    Blåbær

    Blåbær

    Lakrids

    Lakrids

    Druer
    Tempranillo

    Beskrivelse

    Legaris Calmo er en top-vin fra Legaris. Der anvendes udelukkende Tinto Fino (Tempranillo-druer) fra meget gamle vinstokke. Druerne gæres i små 225 liter fade hvorefter vinen lagrer 20 måneder på fad inden aftapningen. Calmo er lidt af en eksperimental vin for Legaris. Winemakeren Jorge Bombin eksperimenter med fadlagring – hvor meget fad kan vinen tåle uden at miste balancen mellem frugt og fad. Calmo er intens vin, middel fyldig og med en behagelig blød smag af kirsebær, hindbær tilsat vanille. Legaris Calmo er en vin for dem, som ønsker en kraftig fadlagring. Calmo 2009 vil være på sit højeste fra 2016 – 2020. I årgang 2009 blev der produceret 2.000 flasker.
    Læs hele beskrivelsen
    Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
    Fra castilla y león området i Spanien
    Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt