Legaris Legaris 2021

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero

Økologisk Tempranillo fra højlandet i Ribera Del Duero. Vinen er krydret, dyb og kompleks, men samtidig elegant og præcis. En genial ledsager til kraftige retter med kød.

Læs mere

Økologisk Tempranillo fra højlandet i Ribera Del Duero. Vinen er krydret, dyb og kompleks, men samtidig elegant og præcis. En genial ledsager til kraftige retter med kød.

Læs mere
  • Ecological
Legaris 2021
189
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Røget kød
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Figen

Figen

Cedertræ

Cedertræ

Tobak

Tobak

Dild

Dild

Blåbær

Blåbær

Lakrids

Lakrids

Druer
Tempranillo

Beskrivelse

Vin fra højderne

De økologiske Tempranillo-druer til Legaris kommer fra to marker i henholdsvis 800 og 900 meters højde. Kombinationen af de gamle stokke, den lerede jord og døgnets ekstreme temperaturskift, medvirker til at vinen har en anden unik karakter end vinene fra lavlandet.  Det kan være en af grundene til, at de lokale kalder druen for Tinto Fino, fremfor Tempranillo. I Ribera del Duero er Tempranillo-druerne mindre, har tykkere skal og højere syreniveau. Disse karaktertræk skaber vine med stor kompleksitet og dybde.

Maksimal respekt, minimal indgriben

I vineriet er tilgangen den samme som i vinmarkerne; respekt for traditioner og med minimal indgriben. De høstede druer køres efter høst straks til vineriet, så de ankommer i bedste stand. Efter afstilkning får druerne lov til at macerere køligt i et døgns tid, inden gæringen går i gang.  I gæringstankene holdes temperaturen nede på 24⁰C, så Tempranillo-druens karakter bevares bedst muligt. Den lave temperatur er også ensbetydende med en mildere ekstraktion og dermed mere elegance. Efter gæringen ligger vinen 9 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade.

Alsidig madvin

Den karakteristiske mørke farve, kryddernoterne i næsen og de mørke, modne frugter viser Tempranillo-druen fra sin bedste side. Her er både blommer, kirsebær, mokka og chokoladenoter, der sammen med krydderierne giver en vin med en god portion dybde og tyngde. Fadlagringen fornemmes, men dominerer slet ikke duften eller smagen. Dermed bevarer vinen sin friske karakter med små, fine antydninger af mynte. Eftersmagen er lang og fyldig, så her er det oplagt at overveje grillet eller braiseret okse-, lammekød eller vildt, gerne akkompagneret af en kraftig sauce eller glace. Vinen har en fantastisk krydderprofil, der matcher perfekt til braiserede retter med rodfrugter, bønner og urter. Skal grillen tændes, så tøv heller ikke med at ledsage kødet med auberginer, squash, svampe eller søde kartofler.

Læs hele beskrivelsen
H - Legaris - Wide - 2_Edit.jpg
Produceret af Legaris
Med vinhuset Legaris ønskede Codorníu-gruppen at vise en ny dimension af vindyrkning i Ribera del Duero, og man tilførte store investeringer for opnåelse af de ultimative betingelser for ”new style Ribera del Duero” og således repræsenterer Legaris "Ribera del Duero i det 21. Århundrede”. Filosofien, konceptet og idéen Legaris er kombinationen mellem stilhed og afsondrethed forbundet med menneskelig viden og dedikation til jordens frugtbarhed. Sammenfatningen af et lands traditioner og menneskers moderne præg tillige med mere end 2000 års vindyrkning i Ribera del Duero samt en stærk vilje til at indføre nye metoder har alle samme formål: at skabe god vin. Legaris genfortolker, styrker og genskaber Ribera del Duero-vinenes fortræffeligheder ved at sætte sit eget præg. Ved at benytte det mest avancerede produktionsudstyr og samtidig respektere naturen er Legaris et klart udtryk for områdets nye vinstil.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt