Legaris Reserva 2019

Spanien
Spanien
Castilla y León
Ribera del Duero

Fyldig, koncentreret og seriøs fadlagret vin på Tempranillo. Smukke noter af røde bær, læder, krydderi og et lidt toasted præg.

Læs mere

Fyldig, koncentreret og seriøs fadlagret vin på Tempranillo. Smukke noter af røde bær, læder, krydderi og et lidt toasted præg.

Læs mere
  Reserva 2019
  329
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Nordisk køkken
  Okse
  Ost
  Tapas
  Vildt
  Smagsnoter
  Viol

  Viol

  Blåbær

  Blåbær

  Blomme

  Blomme

  Mynte

  Mynte

  Skifer

  Skifer

  Kirsebær

  Kirsebær

  Cedertræ

  Cedertræ

  Druer
  Tinta Fina

  Beskrivelse

  Vinen er lavet på Tinta Fina-druer, som Tempranillo-druen kaldes i dette område. Druerne høstes ved håndkraft og de første 3 dage af gæringen skær ved 12-15 grader, hvorefter temperaturen gradvist øges. Gæringen tager ca. 15 dage og den malolaktiske gæring sker omkring 1 november. Vinen lagrer i 12 måneder på nye franske fade. Vinen er kirsebærfarvet med en koncentreret bouquet af mørke bær og læder. En koncentreret, fyldig vin med en fin balance mellem frugt og syre, der fremhæver smag af jordbær, tobak og hindbær. Rigtig seriøs vin, prominent stil, struktur og lang eftersmag er værdige nøgleord.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Legaris - Wide - 2_Edit.jpg
  Produceret af Legaris
  Med vinhuset Legaris ønskede Codorníu-gruppen at vise en ny dimension af vindyrkning i Ribera del Duero, og man tilførte store investeringer for opnåelse af de ultimative betingelser for ”new style Ribera del Duero” og således repræsenterer Legaris "Ribera del Duero i det 21. Århundrede”. Filosofien, konceptet og idéen Legaris er kombinationen mellem stilhed og afsondrethed forbundet med menneskelig viden og dedikation til jordens frugtbarhed. Sammenfatningen af et lands traditioner og menneskers moderne præg tillige med mere end 2000 års vindyrkning i Ribera del Duero samt en stærk vilje til at indføre nye metoder har alle samme formål: at skabe god vin. Legaris genfortolker, styrker og genskaber Ribera del Duero-vinenes fortræffeligheder ved at sætte sit eget præg. Ved at benytte det mest avancerede produktionsudstyr og samtidig respektere naturen er Legaris et klart udtryk for områdets nye vinstil.
  Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra castilla y león området i Spanien
  Ribera del Duero er et af Spaniens bedste vindistrikter og også et af de mest trendy, mest interessante og i nyere tid mest omtalte. Herfra kommer Spaniens store, ikoniske vine som f.eks. Vega Sicilia, Aalto, Pesquera og danske Peter Sissecks Pingus. Men ud over sådanne imposante vine, er de mest basale vine herfra også af tårnhøj kvalitet i moderne stil med frugten, frem for fadet i front. Vi befinder os på det centralspanske højlandsplateau i fastlandsklima præget af meget kolde vintre og meget varme somre. Ribera del Duero var et af de områder, der ikke blev angrebet af phylloxera under den altødelæggende vinlus-epedemi i 1800 tallet. Derfor står nogle af Europas ældste vinstokke i Ribera del Duero. Det er hovedsaligt Tempranillo, der dyrkes samt en mindre andel af Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec og Garnacha ( Grenache ). Ribera del Duero fik DO-status i 1982.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt