M. Chapoutier Saint-Joseph Rouge - Les Granilites 2022

Frankrig
Frankrig
Rhône
Saint-Joseph
  • James Suckling
    2022
    2022
    94 Point

Saint-Joseph er for mange det mest elegante udtryk man kan finde i det nordlige Rhône og Chapoutiers Les Granilites er et skoleeksempel på appellationen.

Læs mere
  • Ecological
Saint-Joseph Rouge - Les Granilites 2022
399
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Blåbær

Blåbær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Tobak

Tobak

Sort peber

Sort peber

Druer
Syrah

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Med sine blot 1300 hektar, så er Saint-Joseph blandt de mindste og mest eksklusive appellationer i det nordlige Rhône. Druerne til Les Granilites kommer som navnet antyder fra meget granitholdige parceller i Mauves, Tournon, Saint-Jean-de-Muzols, Saint-Désirat og Limony – alle dyrket økologisk. Gæring ved det naturlige gær i cementkar, ca. 4 ugers maceration og efterfølgende er vinen lagret 16 måneder i en blanding af 228 og 600 liter egetræsfade.

Ingen klaring eller filtrering inden aftapning. Dette er ganske enkelt et skoleeksempel på hvor elegante vine man kan lave på Syrah i det nordlige Rhône.

Duften er pakket med nuancer af mørke bær, tørret kød, røg, fyrnåle, blommer, røg og ristede kaffebønner. Smagen er præget af en meget intens mørk og krydret frugt, men som Saint-Joseph er kendt for, så har vinen en blødhed, friskhed og elegance som meget få vine på Syrah. Der er en grund til at mange folk med hang til rød Bourgogne også har en svaghed for Saint-Joseph.

Prøv vinen i selskab med f.eks. grillet eller stegt lam, gerne med masser af urter eller som et fremragende match til f.eks. en cassoulet eller andre klassiske simreretter. Bør serveres ved 13-14 grader og kan med fordel få lidt tid i en karaffel før servering. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret.

Læs hele beskrivelsen
H - M_Chapoutier wide 04.jpg
Produceret af M. Chapoutier
M. Chapoutier med rødder helt tilbage til 1808, havde altid været kendt for at lave gode Rhône-vine. Vine produceret efter de traditionelle metoder, som man havde gjort det gennem seks generationer. Men i 1990, da den kun 24-årige Michel Chapoutier overtog ansvaret for produktionen, skete der med ét markante ændringer. I kældrene skiftede han de gamle kastanjefade ud med barriques af fransk egetræ og i vinmarkerne blev driften lagt om, så hensynet til naturen blev prioriteret allerhøjest. Han begrænsede hektarudbyttet, brugte udelukkende økologisk gødning og kun druernes naturlige gærceller. Derudover blev vinene ikke mere filtreret inden tapningen. Michel er blandt pionererne indenfor biodynamisk og økologisk dyrkning. Michel vil have, at hans vine udtrykker terroir, der er samspillet mellem jordbunden og klimaet. Michels mesterværker er hans enkeltmarksvine, som han benævner Sélection Parcellaires. Han har udvalgt de bedste markstykker og laver her vine i verdensklasse, og med så stor succes, at huset i dag er det, der har fået flest gange 100 point af vinanmelderen Robert Parker.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt