Maison Barboulot Pinot Noir 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • VinAvisen
  2019
  2019
 • Flaskehalsen
  2018
  2018

Vidunderlig og elegant Pinot Noir fra det sydfranske med skønne bær-noter og lang silkeagtig eftersmag.

Læs mere
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • VinAvisen
  2019
  2019
 • Flaskehalsen
  2018
  2018

Vidunderlig og elegant Pinot Noir fra det sydfranske med skønne bær-noter og lang silkeagtig eftersmag.

Læs mere
  Spar 42%
  Pinot Noir 2023

  Før 119 kr.

  69
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Kalv
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Maison Barboulot Pinot Noir er en saftig, elegant og helt igennem vidunderlig Pinot Noir, der er lige til at nyde. En lækker vin, der igen og igen høster gode anmeldelser. Vinen er gennem årene blevet topanmeldt for sin flotte og rene Pinot-smag og høje kvalitet til prisen. En fremragende og fin smagsoplevelse, der bliver ved med at fortrylle!

  Elegant, granatrød Pinot Noir

  Der har groet vin siden tidernes morgen i Languedoc-provinsen i Sydfrankrig lige ud til Middelhavet. De varme vinde og den gode, varierede jordbund med store forekomster af kalk og grus, gjorde det til noget af et smørhul for vinproduktionen. Den startede, da romerne koloniserede området omkring 125 år før Kristi fødsel. Men det var først da kirken og de mange munkeklostre bragte nye druesorter fra andre dele af Frankrig til området i starten af middelalderen, at grundlaget for de kendte Languedoc-vine blev skabt. En af disse druer var Pinot Noir, der netop er stjernen i denne smukke rødvin.

  En silkeagtig oplevelse

  Den rubinrøde Pinot Noir udsender en vidunderlig aroma af hindbær og kirsebær, lige så snart du åbner den og hælder den op i et glas. Dufter du efter, opdager du strejf af peberkorn og timian.

  Smagen af vinen byder på mere frugt, elegance med afbalanceret blød tannin og en lang silkeagtig, frugtig eftersmag med strejf af blomster. Kort sagt en nydelse hele vejen igennem!

  Pinot Noir-druen

  Pinot Noir betragtes i dag som en af de bedste druesorter og er kendt som druen bag de store rødvine fra Bourgogne. Pinot Noir-druen er en af verdens ældste druesorter og det på trods af, hvor svær den er at dyrke. Den delikate drue har en fin og tynd skal, som kræver nænsomhed i både dyrkning og høst for at sikre den elegante bærfrugt, som kendetegner den klassiske rødvin.

  Skabt af tidligt høstede druer

  Maison Barboulot Pinot Noir er skabt af tidligt høstede druer. Det giver et lavere sukkerindhold i druerne, hvilket igen giver en mere elegant stil på vinen, end hvis der var blevet anvendt mere modne druer.

  Gæringen foregår af flere forskellige omgange. Først gærer druerne ved lav temperatur i 10 dage for at udtrække så meget frugtaroma fra Pinot Noir-druerne som muligt. Derefter gennemgår den en proces på 15 dage med daglige overhældninger, før der afsluttes med en maceration på 10 dage, hvor mosten udtrækker styrke og farve fra skallerne.

  Resultatet bliver en rødvin med masser af frugtsmag, der går godt til mad eller nydes i gode venners selskab.

  Flot Pinot Noir til de lettere retter

  Maison Barboulot Pinot Noir er velegnet til grillet lammekød, lyst fjerkræ og vildt, ligesom vinen spiller godt sammen med lettere ost, der ikke er alt for fede.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra pays d'oc området i Frankrig
  Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt