Maison Louis Jadot Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Beaujolais
 • Vinbladet
  2020
  2020
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
  Godt køb
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
  90 Point

Saftig, vibrerende og aromatisk Beaujolais med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner.

Læs mere
 • Vinbladet
  2020
  2020
  90 Point
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
  Godt køb
 • Ekstra Bladet
  2019
  2019
  90 Point

Saftig, vibrerende og aromatisk Beaujolais med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner.

Læs mere
  Spar 32%
  Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux 2022

  Før 189 kr.

  129
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Lam
  Okse
  Smagsnoter
  Granatæble

  Granatæble

  Brombær

  Brombær

  Viol

  Viol

  Skovbund

  Skovbund

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Gamay

  Eksperternes vurdering

  Louis Jadot fortæller

  Hør Vincent Delcher fra Maison Louis Jadot fortælle om deres vin - Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux.

  Beskrivelse

  Beaujolais Lantignié - Domaine des Cristaux

  Mørk, vibrerende og aromatisk Gamay med appetitvækkende frugtsyre og bløde, men strukturgivende, tanniner. Den perfekte rødvin til at nyde i store, afkølede slurke i sig selv eller til et lækkert måltid med grillet kød.

  Frugtrig Gamay fra Lantignié

  Louis Jadots Beaujolais er fra vingården Domaine des Cristaux i Lantignié. Lantignié ligger i hjertet af Beaujolais-Village-appellationen nordvest fra Regnié, omtrent ti kilometer fra den berømte Cru Morgon. Beaujolais er kendt for sine granitholdige jorde og her i Lantignié er jordbunden desuden rig på kvarts og fluorit, sand og sten. Gamay-druen modner tidligt og beskæres ofte til lave busklignende stokke for at minimere den kraftige vækst. Vinstokkene er plantet på jævnt skrånende bakker med østvendt soleksponering i en højde, der er ca. 350 meter over havoverfladen.

  Alt i alt optimale vilkår for Gamay-druen, idet de udpinende jorde bringer den fine elegante frugt frem i den færdige vin.

  Saftig rødvin til grillede kødretter

  Louis Jadots saftige Beaujolais byder på ren og forfriskende frugtsyre og intense røde bærnoter med brombær, ribs og hyldebær samt et hint af sød lakrids. I næsen har vinen et flor af intens frugt og violer. Vinen kan nydes nu, men vil udvikle sig flot de næste par år.

  Perfekt til grillet kød

  Beaujolais Lantignié er en frugtrig, let og læskende rødvin med en livgivende syre, der kan give modspil til de fleste kødretter fra grillen med oksekød, lam og svinekød. Vinen vil også være et frækt valg til en god hjemmelavet burger. Vinen skal drikkes til den kølige side – gerne 14-15 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt