Maison Louis Jadot Beaune 1. Cru - Célébration 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    92+ Point
  • Vinous Media
    2018
    2018
    92 Point

Silkeagtig, rig og kompleks. Louis Jadots unikke eksklusive jubilæumsvin har en fantastisk dyb bouquet af røde og mørke, fuldmodne bær.

Læs mere
  • Parkers Wine Advocate
    2018
    2018
    92+ Point
  • Vinous Media
    2018
    2018
    92 Point

Silkeagtig, rig og kompleks. Louis Jadots unikke eksklusive jubilæumsvin har en fantastisk dyb bouquet af røde og mørke, fuldmodne bær.

Læs mere
    Beaune 1. Cru - Célébration 2018
    509
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Fransk landkøkken
    Lyst fjerkræ
    Ost
    Vildt
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    I forbindelse med Louis Jadot´s 150 års jubilæum i 2009 valgte man at frigive en helt unik ”blend”, der skulle være en hyldest til Beaune og til 1. Cru vinmarkerne. Siden frigivelsen af den første årgang i 2012 har Louis Jadot kunnet tilbyde sine kunder dette unikke blend, der mesterligt fremviser Beaunes 1er cru kvaliteter.

    Vinen er blandet fra alle disse 1. Cru vinmarker: Clos des Ursules, Boucherottes, Cras, Clos Des Couchereaux, Bressandes, Theurons, Greves, Belissand, Chouacheux , Cent Vignes, Toussaints, Vignes Franches, Pertuisots, Aigrots, og Clos du Roi.

    Beaune Celebration er lagret 18 måneder på franske egetræsfade, efterfulgt af 6 måneder i temperaturregulerede ståltanke. Den længerevarende lagring giver vinen en fantastisk dyb farve, og en duft af fuldmodne røde og sorte bær. Vinens smag er tæt på silkeblød og med en stor kompleksitet og rigdom. Det er stor Bourgogne, der allerede i sin ungdom smager fantastisk. Vinen har dog exceptionel lagringsværdi hvis man kan væbne sig med tålmodighed.

     

    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt