Maison Louis Jadot Beaune 1. Cru - Célébration 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  92+ Point
 • Vinous Media
  2018
  2018
  92 Point

Silkeagtig, rig og kompleks. Louis Jadots unikke eksklusive jubilæumsvin har en fantastisk dyb bouquet af røde og mørke, fuldmodne bær.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2018
  2018
  92+ Point
 • Vinous Media
  2018
  2018
  92 Point

Silkeagtig, rig og kompleks. Louis Jadots unikke eksklusive jubilæumsvin har en fantastisk dyb bouquet af røde og mørke, fuldmodne bær.

Læs mere
  Beaune 1. Cru - Célébration 2018
  509
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  I forbindelse med Louis Jadot´s 150 års jubilæum i 2009 valgte man at frigive en helt unik ”blend”, der skulle være en hyldest til Beaune og til 1. Cru vinmarkerne. Siden frigivelsen af den første årgang i 2012 har Louis Jadot kunnet tilbyde sine kunder dette unikke blend, der mesterligt fremviser Beaunes 1er cru kvaliteter.

  Vinen er blandet fra alle disse 1. Cru vinmarker: Clos des Ursules, Boucherottes, Cras, Clos Des Couchereaux, Bressandes, Theurons, Greves, Belissand, Chouacheux , Cent Vignes, Toussaints, Vignes Franches, Pertuisots, Aigrots, og Clos du Roi.

  Beaune Celebration er lagret 18 måneder på franske egetræsfade, efterfulgt af 6 måneder i temperaturregulerede ståltanke. Den længerevarende lagring giver vinen en fantastisk dyb farve, og en duft af fuldmodne røde og sorte bær. Vinens smag er tæt på silkeblød og med en stor kompleksitet og rigdom. Det er stor Bourgogne, der allerede i sin ungdom smager fantastisk. Vinen har dog exceptionel lagringsværdi hvis man kan væbne sig med tålmodighed.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt