Maison Louis Jadot Bourgogne Pinot Noir - Les Petites Pierres 2022

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
 • Vinbladet
  2022
  2022
  90 Point
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Alt om vin AOV.DK
  2020
  2020

Delikat, bærfyldt og saftig som kun en Pinot Noir kan være det. Les Petites Pierres fra Louis Jadot er en pragtfuld rødvin, der viser sig fra sin friske, ranke og saftige side.

Læs mere
 • Vinbladet
  2022
  2022
  90 Point
 • VinAvisen
  2021
  2021
 • Alt om vin AOV.DK
  2020
  2020

Delikat, bærfyldt og saftig som kun en Pinot Noir kan være det. Les Petites Pierres fra Louis Jadot er en pragtfuld rødvin, der viser sig fra sin friske, ranke og saftige side.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Bourgogne Pinot Noir - Les Petites Pierres 2022
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 249 kr.

  175
  kr. /stk
  Spar i alt 444 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Fransk landkøkken
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Les Petites Pierres Pinot Noir

  Delikat, bærfyldt og saftig som kun en Pinot Noir kan være det. Les Petites Pierres fra Louis Jadot er en pragtfuld Bourgogne, der viser sig fra sin friske, ranke og saftige side.

  Smagen af Terroir

  Bourgogne er trods sin beskedne størrelse kendt for sin ret store variation i stilarter helt ned på mark-niveau. Også derfor vil nogle vinbønder i regionen måske hævde, at Pinot Noir ikke smager af noget, men at det derimod er det særlige lokale terroir – altså jordbunden og klimaet – der kommer til udtryk i vinen. Det er heller ikke helt forkert.

  Der er dog en umiskendelig stil og smag, de fleste af os forbinder med rødvine derfra– og Les Petites Pierres favner både den klassiske elegance, den fine bærfrugt og den delikate smag, som er så kendetegnende for regionens rødvine.

  Vinen er sammenstukket af et herligt blend fra forskellige vinmarker i Côte d'Or, herunder Hautes Côte de Beaune and Hautes Côte de Nuits, Côte Chalonnaise (Mercurey) and Auxerrois (Irancy). Det giver en rødvin, som har rank struktur, god tannin og forfriskende frugtrigdom med hindbær, jordbær og ribs. En saftig rødvin med spændstig syre, der vil gå godt i sig selv eller i selskab med mad.

  Fremragende til fjerkræ

  Les Petite Pierres Pinot Noir er flot i sin ungdom og vil med årene udvikle kompleksiteten i både duft og smag. Nyd den til retter med kylling eller grillet kød eller prøv den til bløde oste.

   

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt