Maison Louis Jadot Bourgogne Rouge - Domaine des Croix Perrières 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
 • Flaskehalsen
  2018
  2018
  95 Point
 • Gastromand
  2018
  2018
 • VinAvisen
  2018
  2018

Kompleks Pinot Noir i den rustikke ende af smagsspektret, der harmonisk balancerer sin mørke frugt og spændstige syrestruktur med subtile krydrede toner.

Læs mere
 • Flaskehalsen
  2018
  2018
  95 Point
 • Gastromand
  2018
  2018
 • VinAvisen
  2018
  2018

Kompleks Pinot Noir i den rustikke ende af smagsspektret, der harmonisk balancerer sin mørke frugt og spændstige syrestruktur med subtile krydrede toner.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Bourgogne Rouge - Domaine des Croix Perrières 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 289 kr.

  199
  kr. /stk
  Spar i alt 540 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Louis Jadot fortæller

  Beskrivelse

  Bourgogne Rouge - Domaine des Croix Perrières

  Louis Jadots Pinot Noir fra Domaine des Croix Perrières udtrykker på flotteste vis sommerens modne, røde bær. En kompleks Pinot Noir i den rustikke ende af smagsspektret, der harmonisk balancerer sin mørke frugt og spændstige syrestruktur med subtile krydrede toner fra dens ophold på fad.

  Forrygende enkeltmarks Pinot Noir

  Louis Jadots Pinot Noir kommer fra vingården Domaine des Croix Perrières, der siden begyndelsen af det 19. århundrede har været kendt for sin fremragende kvalitet. Vingården befinder sig i Saint-Désert i Côte Chalonnaise, et stenkast fra Givry. Her på de sydvendte skråninger er der plantet fem hektar Pinot Noir, der skaber skønne enkeltmarksvine, som flot udtrykker de perfekt modnede druer og specifikke dyrkningssted.

  Indbydende mørke bærfrugter

  Det flotte Pinot Noir-eksemplar byder på alle de lækre, mørke bærfrugter som brombær og ribs med et strejf af Pinot Noir-druens klassiske hindbærtoner. Vinen har medium fylde og en retningsgivende frugtsyre. Der er her tale om en Bourgogne, der er mere maskulin i stilen med intens og rustik smag, hvor der er skruet op for volumen. Med alderen vil kanterne blive slebet af og den unge frugt vil vige for en mere blød, afrundet fylde. En sand fornøjelse nu, der vil udvikle sig flot over de næste fem år.

  Perfekt til fransk landkøkken

  Vinen er oplagt til alle de retter, hvor du vælger Pinot Noir. Med sin gode syre kan vinen ledsage retter med fjerkræ og vildt, men vil også kunne modstå en vis fedme fra retter med f.eks. okse eller lam. Perfekt til det rustikke, franske landkøkken eller i sig selv.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt