Maison Louis Jadot Chapelle-Chambertin Grand Cru 2018
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits
Særligt rig på aroma, duft og silkefin tekstur. Extraordinær delikat, elegant med finesse på alle niveauer. Raffineret vin med komplekse noter af vilde bær, skovbund og et flot fadpræg.
Læs mereSærligt rig på aroma, duft og silkefin tekstur. Extraordinær delikat, elegant med finesse på alle niveauer. Raffineret vin med komplekse noter af vilde bær, skovbund og et flot fadpræg.
Læs mere
2.295
kr. /stk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Gevrey-Chambertin er den nordligste af alle de store kommuner i Côte de Nuits. Der er 26 1. Crus og 8 Grands Crus. Halvdelen af 1. Crus'erne i Gevrey ligger på den østvendte Grands Cru skråning; den anden halvdel optager en stejl, sydvestvendt skråning med meget kalk- og lerholdig jordbund. "Chambertin-vinmarken" ligger på den østvendte skråning mellem Latricières Chambertin Grand Cru og Chambertin Clos de Bèze Grand Cru. Vinen gærer 3 - 4 uger og fadlagres der efter 18 - 20 måneder. Louis Jadot står her for vin, der er særligt rig på aroma, duft og silkefin tekstur. Extraordinær delikat, elegant med finesse på alle niveauer. Raffineret vin med komplekse noter af vilde bær, skovbund og et flot fadpræg.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.