Maison Louis Jadot Chorey-les-Beaune Rouge 2018

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test
 • Gastromand
  2018
  2018

Flot drikkemoden Pinot Noir med mange komplekse lag, en strukturgivende frugtsyre og væld af brombær og jordbær i bouqueten.

Læs mere
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test
 • Gastromand
  2018
  2018

Flot drikkemoden Pinot Noir med mange komplekse lag, en strukturgivende frugtsyre og væld af brombær og jordbær i bouqueten.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Chorey-les-Beaune Rouge 2018
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 349 kr.

  269
  kr. /stk
  Spar i alt 480 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Chorey-les-Beaune Rouge

  Chorey-les-Beaune Rouge er en utrolig flot, rank og balanceret vin fra den underkendte appellation Chorey-les-Beaune, med geografisk placering mellem selve Beaune og Aloxe-Corton. Området har stået i skyggen for nogle af disse mere kendte appellationer, og selvom området de seneste år er begyndt at gøre sig bemærket, er priserne stadig til at betale.

  Chorey-les-Beaune er beliggende nord for Beaune, ikke langt fra Corton-højen, på en blød bakke i landsbyen Chorey. Området kendes især for sine karakterfulde Pinot Noir-vine. Jordbunden i Chorey-les-Beaune er ler- og kalkholdig og består hovedsageligt af et tykt lag af grus, sand- og småsten – det, der i geologiske termer kaldes alluvium. Frugtbare forhold for Pinot Noir-druen, der her viser sig fra sin ranke og indtagende side.

  I kælderen hos Jadot behandles druerne til denne Chorey-les-Beaune med den samme nidkærhed og fokus som fra nogle af de finere appellater i f.eks. Vosne-Romanée og Gevrey-Chambertin. Druerne afstilkes, inden de gærer i store egetræskar og efterfølgende lagres 18 måneder i franske egetræsfade, hvoraf 1/3-del er nye. Præcis som med topvinene fra Jadot.

  Vinen er et flot eksempel på en god klassisk rød Bourgogne. Her får du en Pinot Noir med mange komplekse lag og en strukturgivende frugtsyre i smagen, mens duften byder på et væld af brombær og jordbær. Vinen er klar til at blive nydt allerede ved frigivelse, men kan også sagtens gemmes 10 år i kælderen, hvor den vil udvikle endnu flere fine nuancer og større kompleksitet. Fremragende klassisk rød Bourgogne, der vil gøre det godt i selskab med f.eks. kalvekød, gris eller fjerkræ, gerne serveret med masser af svampe og eventuelt en smule trøffel på toppen!

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt