Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Vineyards situation
Morey Saint Denis is one of the smallest village appellation of the Côte de Nuits. Four Grands Crus are located in this village and among them the Clos Saint Denis. Almost « squeezed » between Gevrey Chambertin and Chambolle Musigny, we may say that the wines of Morey have their own character : strong like the Gevrey wines and very elegant like the Chambolle wines.
Characteristics
The origin of the Clos Saint Denis is very old. The vineyard used to belong to the Vergy church of Saint Denis founded in 1203 in the château of Vergy. The vineyard facing East, is located on a soil made of calcareous clay with iron and marls. Wine making Our Clos Saint Denis is fermented 3 to 4 weeks in vats and then aged in oak barrels between 18 to 20 months.
Winemaker's comments / Gastronomy
The Clos Saint Denis of Louis Jadot is a powerful wine, with a dark colour showing strong aromas of cherries, black current but also spices typical of our terroir. The tannins are both powerful and elegant. The Clos Saint Denis matches very well duck and game as well as french cheese like Cîteaux or Reblochon.
Preservation
The Clos Saint Denis can be easily kept 10 to 20 years if stored in good conditions of temperature and humidity.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.
Bourgogne er hjemstedet for nogle af verdens mest eftertragtede vine. Herfra får du den eksklusive smag og høje kvalitet, der er berømt fra dette legendariske vinområde. Bourgogne starter i Chablis og slutter i Beaujolais. Den dominerende hvidvinsdrue er Chardonnay og rødvinsdruen er Pinot Noir.
Kjær & Sommerfeldts sortiment afspejler hele regionen og til overkommelige priser. Du kan finde alt fra Bourgogne Rouge og Blanc, til de store Premier Cru og Grand Cru vine fra den gyldne skråning.