Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
Grand Cru vinene fra Corton-højen i Aloxe-Corton nyder større og større efterspørgsel, ikke kun pga. prisernes himmelflugt på Grand Cru fra Côte de Nuits, men også fordi flere og flere producenter virkelig begynder at lave fremragende vine fra dette Grand Cru terroir. Les Maréchaudes er den mest sjældne af parcellerne på Corton-højen. Beliggende nedenfor den store Les Bressandes, lever parcellen lidt et liv i skyggen af de mere kendte navne på højen, men det er udelukkende, fordi man så sjældent ser en flaske med dette navn på. Efter høst gærer mosten i åbne kar ca. 3 uger og lagres på franske fade ca. 18 måneder. Fadene stammer fra Jadots eget bødkeri – Cadus. Efter lidt tid i glasset åbner duften op med et væld af nuancer, bl.a. tranebær, skovbær, tobak, lakrids, vanilje og vilde blomster. På tungen er vinen et skoleeksempel på stor Côte de Beaune med en fornem stor struktur takket være de fineste små tanniner og en stor frugtdrevet eftersmag. Her får du en rød Bourgogne, der har struktur og substans nok til at blive serveret med stort set alt grillet eller stegt kød, gerne i selskab med en masse svampe og intense saucer. Vinen kan gemmes op til 25 år fra høståret. Nyder man vinen i sin ungdom anbefaler vi at give vinen lidt luft i en karaffel før servering ved 13-14 grader.