Maison Louis Jadot Corton Pougets Grand Cru 2017

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Aromatisk Pinot Noir- bouquet, dybe lag-på-lag af røde bær og noter fra fadet kulminerer i forførende, vedholdende finish.

Læs mere

Aromatisk Pinot Noir- bouquet, dybe lag-på-lag af røde bær og noter fra fadet kulminerer i forførende, vedholdende finish.

Læs mere
  Corton Pougets Grand Cru 2017
  995
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Kalv
  Lam
  Okse
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Kommunen Aloxe-Corton har den usædvanlige fortræffelighed at mere end halvdelen af området er dækket af Grand Cru-vinmarker, der strækker sig fra øst til syd og sydvest. Grand Cru-marken Les Pouges støder direkte op til Charlemagne på midten og øvre del af marken. Denne mark er blandt de 5 vinmarker i kommunen, der producerer både Corton Pougets og Corton Charlemagne, og som har uhyre forskelligartet jordbund vekslende mellem kalk, kridt og jernholdig mergel. Vinen er gæret på fade 3-4 uger og lagret 18-20 måneder på franske egetræsfade. Denne exceptionelle beliggenhed frembringer prægtige, overdådige, glansfulde og komplekse vine. Vine med power, distinkt struktur og rige på frugt. Aromatisk Pinot Noir-bouquet, dybe lag-på-lag af røde bær og noter fra fadet kulminerer i forførende, vedholdende finish.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt