Maison Louis Jadot Gevrey-Chambertin 1. Cru - Les Cazetiers 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits

Lettere robust med helt exceptionel dybde. En energisk vin med masser af frisk rød frugt, aromatisk bouquet og struktur til lang og flot udvikling over mange år.

Læs mere

Lettere robust med helt exceptionel dybde. En energisk vin med masser af frisk rød frugt, aromatisk bouquet og struktur til lang og flot udvikling over mange år.

Læs mere
  Gevrey-Chambertin 1. Cru - Les Cazetiers 2020
  1.295
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Gevrey-Chambertin er den nordligste af de større kommuner i Côte de Nuits med 26 1. Crus og 8 Grand Crus. Halvdelen af 1. Crus'erne ligger spredt rundt omkring i omkredsen af Grand Crus'erne, resten ligger på de stejle, syd-østvendte skråninger i nord. "Cazetiers" vinmarken ligger på den østvendte skråning, næsten på samme højde som Chambertin Grand Cru-markerne, grænsende mod Clos Saint Jacques. Denne mark anses som værende en af de bedste1. Crus. Mosten gærer 3 - 4 uger og der på fadlagres vinen 15 måneder. Louis Jadot's Gevrey-Chambertin er forholdsvis robust med helt exceptionel dybde, energisk vin med masser af frisk rød frugt, aromatisk bouquet og struktur til lang og flot udvikling over mange år.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt