Maison Louis Jadot Gevrey-Chambertin 1. Cru - Les Cazetiers 2020
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits
Lettere robust med helt exceptionel dybde. En energisk vin med masser af frisk rød frugt, aromatisk bouquet og struktur til lang og flot udvikling over mange år.
Læs mereLettere robust med helt exceptionel dybde. En energisk vin med masser af frisk rød frugt, aromatisk bouquet og struktur til lang og flot udvikling over mange år.
Læs mere
1.295
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Gevrey-Chambertin er den nordligste af de større kommuner i Côte de Nuits med 26 1. Crus og 8 Grand Crus. Halvdelen af 1. Crus'erne ligger spredt rundt omkring i omkredsen af Grand Crus'erne, resten ligger på de stejle, syd-østvendte skråninger i nord. "Cazetiers" vinmarken ligger på den østvendte skråning, næsten på samme højde som Chambertin Grand Cru-markerne, grænsende mod Clos Saint Jacques. Denne mark anses som værende en af de bedste1. Crus. Mosten gærer 3 - 4 uger og der på fadlagres vinen 15 måneder. Louis Jadot's Gevrey-Chambertin er forholdsvis robust med helt exceptionel dybde, energisk vin med masser af frisk rød frugt, aromatisk bouquet og struktur til lang og flot udvikling over mange år.
Læs hele beskrivelsen
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.