Maison Louis Jadot Gevrey-Chambertin 1.Cru - Clos Saint-Jacques 2021
Fyldig og kompleks vin med en bred palet af aromaer. Både kraftfuld og elegant med en imponerende længde i munden. Perfekt til kødretter og stærke oste.
Læs mereFyldig og kompleks vin med en bred palet af aromaer. Både kraftfuld og elegant med en imponerende længde i munden. Perfekt til kødretter og stærke oste.
Læs mereKirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Beskrivelse
Vinmarkerne
Gevrey-Chambertin ligger nord for Côte de Nuits. Området omfatter 26 Premier Cru-marker og 8 Grand Cru-marker. Halvdelen af Premier Cru-markerne omgiver Grand Cru-markerne (nær Morey Saint-Denis). Den anden halvdel ligger mod nord i "Combe" de Lavaux på kalkholdig og leret jord med en del mergel.
Karakteristika
Vinmarken "Clos Saint Jacques" ligger i begyndelsen af dalen Combe de Lavaux og er sydøstvendt. Der er kun fem ejere af denne prestigiøse vinmark, som har opnået Grand Cru-appellationen, da den første officielle klassifikation blev besluttet.
Vinifikation
Vinen fermenteres i tanke gennem 3 til 4 uger og modnes derefter på egefade i 18-20 måneder før aftapning på flaske.
Smagenoter
Gevrey-Chambertin Clos Saint Jacques er en fyldig og kompleks vin. Den udviser en bred palet af aromaer, der er både kraftfulde og elegante med en imponerende længde i munden. Perfekt match til vildt, kød med sauce, svampe og stærke oste.
Denne vin kommer fra et helt unikt sted, der er med til at give Pinot Noir-druen en særlig kompleksitet.
Lagring
Denne vin kan gemmes i mange år: 10 år og mere alt efter årgang og opbevaringsbetingelserne. De store årgange kan gemmes i mere end 40 år!
Om årgang 2018:
“The 2018 Gevrey-Chambertin Clos Saint-Jacques 1er Cru has a wonderful bouquet that just pips the Cazetiers for precision and poise. This is detailed and very finely tuned, the oak married perfectly with the fruit. The palate is medium-bodied with fine tannins and very well-judged acidity, almost sorbet-fresh. The vivacious blood-orange-infused finish seems to shimmer. This is a great Clos Saint-Jacques from Louis Jadot. 96/100” – Neal Martin, Vinous
Om årgang 2019:
"Aromas of mint and sweet spices lead off in this red, while the flavors evoke black cherry, blackberry and graphite. This seems reticent, like it's holding back, ending with a compact, gripping finish. Super fresh and the mint note echoes on the long aftertaste. Best from 2025 through 2045." – Wine Spectator