Maison Louis Jadot Nuits-Saint-Georges 2018
Frankrig
Bourgogne
Côte de Nuits
Sjældent Bourgogne-kup fra Maison Louis Jadot. Dyb i farven, intens, kraftfuld vin med moden, robust frugt, imponerende krop og tydelige nuancer fra fadet.
Læs mereSjældent Bourgogne-kup fra Maison Louis Jadot. Dyb i farven, intens, kraftfuld vin med moden, robust frugt, imponerende krop og tydelige nuancer fra fadet.
Læs mere
509
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lam
Mørkt fjerkræ
Okse
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær
Hindbær
Svampe
Nellike
Vanilje
Tranebær
The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Nuits-Saint-Georges vinene kommer fra geologisk terroir af kalksten og mergel og med perfekt østvendt eksponering er de stort set altid fremragende. Mosten til vinen her gærer 3-4 uger i åbne kar og gennemgår efterfølgende 12 måneders fadlagring. Louis Jadots Nuit-Saint-Georges er dyb i farven, intens, powerfuld og har flot krop. Den udvikler moden, robust frugt og tydelige nuancer fra fadet.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.