Maison Louis Jadot Pommard 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Helt exceptionelt blød, generøs og intens vin fra prestigefyldte Louis Jadot med fine hindbær-noter og en flot dyb, næsten sort farve.

Læs mere

Helt exceptionelt blød, generøs og intens vin fra prestigefyldte Louis Jadot med fine hindbær-noter og en flot dyb, næsten sort farve.

Læs mere
  Pommard 2020
  649
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Allround
  Fransk landkøkken
  Kalv
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Byen Pommard ligger mellem Volnay i syd og Beaune i nord. Pommard ligger på en bakketop i højderne 240 - 380 meter over havets overflade. Pommard-vine kan udelukkende være rødvine og de findes ikke som Grand Cru. Den kalkede og lerede jordbund giver Pommard en ret specifik og original karakter, hvilket altid er meget farve, dyb, næsten sort og intens, lidt stramme solbærnoter, moskus og velhængt kød. Det er denne vin også, men til trods for den faste, fyldige, stramme stil er den også exceptionelt blød, generøs og med blød, fin frugt midt i alt det mørke - især fine hindbær i både duft og smag. Vinen gærer 3-4 uger og fadlagrer der efter 12 måneder.
  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt