Maison Louis Jadot Volnay 1.Cru - Santenots 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Imponerende Premier Cru fra hjertet af Côtes de Beaune. Jadots Les Santenot byder på et væld af bærnuancer, flot struktur og en lang vedvarende eftersmag.

Læs mere

Imponerende Premier Cru fra hjertet af Côtes de Beaune. Jadots Les Santenot byder på et væld af bærnuancer, flot struktur og en lang vedvarende eftersmag.

Læs mere
  Volnay 1.Cru - Santenots 2020
  765
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Volnay Premier Cru

  Volnay ligger omtrent midt i Côte de Beaune og grænser op til Pommard mod nordøst, Monthélie mod vest og Meursault mod syd. Der skabes kun rødvine her og der findes 26 Premier Cru marker.

  Premier Cru marken Les Santenots ligger faktisk inden for Meursaults grænser. Men da Meursault er mere kendt for sine hvidvine, og da vinene fra Les Santenots minder mere om rød Volnay, er der blevet enighed om at klassificere marken som Volnay.

  Klassisk Jadot Vinificering

  Louis Jadots parceller er placeret på en kalk- og stenholdig jordbund på en let skråning. Jordbunden her skaber nogle yderst elegante og mineralske vine. Efter høsten gærer druerne i store gæringskar af træ i 3 til 4 uger inden vinen lagrer i 18 måneder på barrique.

  Fornem balance

  Vinen præges af de fineste noter af brombær, balsamico og mørke kirsebær. Smagen byder på en kølig kerne af rød frugt understøttet af finkornede tanniner. Det er en vin der både er fyldig og rig, men besidder også en spændstig og strukturgivende syre.

  Exceptionel madpartner 

  Inden for gastronomien findes der et væld af oplagte muligheder. Vinen matcher eminent med vildtretter med kronhjort, vagtel eller vildsvin, gerne serveret med trøffel og svampe. Vinen kan også klare en klassisk beouf bourguignon eller cassoulet, men kan også fungere glimrende med ovnstegt laks med urter. Decanter gerne vinen en time før servering ved 14 grader.

  Læs hele beskrivelsen

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt