Maison Louis Jadot Volnay 1.Cru - Santenots 2020

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Imponerende Premier Cru fra hjertet af Côtes de Beaune. Jadots Les Santenot byder på et væld af bærnuancer, flot struktur og en lang vedvarende eftersmag.

Læs mere

Imponerende Premier Cru fra hjertet af Côtes de Beaune. Jadots Les Santenot byder på et væld af bærnuancer, flot struktur og en lang vedvarende eftersmag.

Læs mere
    Volnay 1.Cru - Santenots 2020
    765
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Smagsnoter
    Kirsebær

    Kirsebær

    Hindbær

    Hindbær

    Svampe

    Svampe

    Nellike

    Nellike

    Vanilje

    Vanilje

    Tranebær

    Tranebær

    The

    The

    Druer
    Pinot Noir

    Beskrivelse

    Volnay Premier Cru

    Volnay ligger omtrent midt i Côte de Beaune og grænser op til Pommard mod nordøst, Monthélie mod vest og Meursault mod syd. Der skabes kun rødvine her og der findes 26 Premier Cru marker.

    Premier Cru marken Les Santenots ligger faktisk inden for Meursaults grænser. Men da Meursault er mere kendt for sine hvidvine, og da vinene fra Les Santenots minder mere om rød Volnay, er der blevet enighed om at klassificere marken som Volnay.

    Klassisk Jadot Vinificering

    Louis Jadots parceller er placeret på en kalk- og stenholdig jordbund på en let skråning. Jordbunden her skaber nogle yderst elegante og mineralske vine. Efter høsten gærer druerne i store gæringskar af træ i 3 til 4 uger inden vinen lagrer i 18 måneder på barrique.

    Fornem balance

    Vinen præges af de fineste noter af brombær, balsamico og mørke kirsebær. Smagen byder på en kølig kerne af rød frugt understøttet af finkornede tanniner. Det er en vin der både er fyldig og rig, men besidder også en spændstig og strukturgivende syre.

    Exceptionel madpartner 

    Inden for gastronomien findes der et væld af oplagte muligheder. Vinen matcher eminent med vildtretter med kronhjort, vagtel eller vildsvin, gerne serveret med trøffel og svampe. Vinen kan også klare en klassisk beouf bourguignon eller cassoulet, men kan også fungere glimrende med ovnstegt laks med urter. Decanter gerne vinen en time før servering ved 14 grader.

    Læs hele beskrivelsen

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt