Maison Louis Jadot Volnay 2015

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Vinstyrke2
  2017
  2017
  92 Point
 • Flaskehalsen
  2014
  2014
 • VinAvisen
  2014
  2014

Saftig, slank og snorlige Pinot Noir fra ikoniske Volnay, der byder på alle druens dyder med elegance, fin frugtrigdom og eksemplarisk frugtsyre.

Læs mere
 • Vinstyrke2
  2017
  2017
  92 Point
 • Flaskehalsen
  2014
  2014
 • VinAvisen
  2014
  2014

Saftig, slank og snorlige Pinot Noir fra ikoniske Volnay, der byder på alle druens dyder med elegance, fin frugtrigdom og eksemplarisk frugtsyre.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Volnay 2015
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 569 kr.

  399
  kr. /stk
  Spar i alt 510 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Gris
  Lam
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Louis Jadot Volnay

  Med denne elegante Pinot Noir-nyhed fra Bourgogne-vinhuset Maison Louis Jadot får du en slank, saftig og snorlige rødvin fra det ikoniske vinområde Volnay i Côte de Beaune.

  Ikoniske Volnay

  Volnay ligger i hjertet af Côte de Beaune med det berømte område Pommard mod nord, Monthélie mod vest og Meursault mod syd. Volnay er berømt for sine feminine og lyse Pinot Noir-vine, der viser sig fra den elegante side med fin frugtrigdom, mineralske toner og flot kompleksitet. Rødvinene fra Volnay byder på mere krop og mindre syre end rødvinene fra Monthélie og en større, mere feminin elegance end vinene fra Pommard.

  I Volnay er jordbunden dækket af kalksten med mergel i de underliggende lerholdige lag, hvilket giver mineralitet og kompleksitet til den færdige vin. Druerne her nyder godt af en sydøstvendt soleksponering, der sikrer den optimale modning af druerne. Efter gæring lagrer vinen i egefade 18 måneder, hvilket tilfører vinen nogle fine underliggende røgede noter fra opholdet på fad.

  Ren, stilren Pinot Noir

  Louis Jadots smukke Volnay byder på alle Pinot Noir-druens dyder i en slank, forfriskende stil med feminin fylde og eksemplarisk frugtsyre. Vinen besidder Pinot Noir-druens typicitet med sarte røde bær såsom hindbær, friske jordbær og et pikant og let bittert strejf af ribs. Med sin friske frugtsyre og lave, men retningsgivende tannin får den slanke rødvin en eminent struktur, der følges op af den sarte, feminine frugt. En ren og stilren Pinot Noir, som er svær ikke at forelske sig i.

  Passer til lette kødretter

  I sin unge alder vil vinen være en saftig, frugtdreven smagsoplevelse og vil i løbet af de næste fem år udvikle sig flot og få mere karakter og kompleksitet. En udsøgt nydelse, der passer godt til lettere kødretter og fjerkræ.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt